Home » Natură » O nouă șansă la viață pentru „cel mai singuratic elefant din lume”. Ce se întâmplă cu Kaavan

O nouă șansă la viață pentru „cel mai singuratic elefant din lume”. Ce se întâmplă cu Kaavan

O nouă șansă la viață pentru „cel mai singuratic elefant din lume”. Ce se întâmplă cu Kaavan
Sursa foto: Four Paws South Africa Facebook
Publicat: 11.09.2020

Un elefant care a devenit un „simbol” al activiștilor pentru drepturile animalelor din lume își va putea părăsi grădina zoologică din Pakistan și va fi transferat într-un mediu mai potrivit.

GALERIE FOTO

Poreclit „cel mai singuratic elefant din lume” de către suporterii săi, Kaavan a zăcut la grădina zoologică din capitala pakistaneză Islamabad timp de peste 35 de ani.

Martin Bauer, purtător de cuvânt pentru organizația pentru protecția animalelor Four Paws, a declarat că elefantul a primit în sfârșit aprobare medicală pentru deplasare, cel mai probabil spre Cambodia, acolo unde va trăi în condiții mai bune, alături de semenii săi.

Kaavan este supraponderal și a fost supus unui examen medical complet în urmă cu doar câteva zile, a mai spus Bauer.

Elefantul a atras atenția activiștilor și vedetelor din lumea întreagă, inclusiv a lui Cher

În luna mai, Curtea Supremă din Pakistan a decis închiderea grădinii zoologice Marghazar din cauza condițiilor îngrozitoare, care au fost puse pe seama neglijenței din partea angajaților.

Salvarea lui Kaavan a atras atenția activiștilor pentru animale din întreaga lume, precum și a celebrităților, cântăreața Cher pledând pentru mutarea animalului.

„Din păcate, salvarea vine prea târziu pentru doi lei care au murit în timpul unui transfer la sfârșitul lunii iulie, după ce îngrijitorii locali au încendiat țarcul pentru a forța animalele să intre în cuștile pentru transport”, a mai adăugat Bauer.

Rezultatele examenului medical au arătat că elefantul era supraponderal, deși prezenta semne de malnutriție. Unghiile sale erau crăpate și încarnate cel mai probabil din cauza anilor trăiți în condiții mizere.

Kaavan prezintă și probleme comportamentale

Recuperarea elefantului va fi una lungă, a mai spus Bauer, adăugând că rănile lui Kaavan sunt mai mult decât fizice. Animalul prezintă și probleme de comportament, potrivit The Guardian.

Kaavan și-a pierdut partenerul în 2012, iar de atunci a trăit în singurătate.

„A dezvoltat și comportament stereotip, ceea ce înseamnă că își clatină capul înainte și înapoi timp de ore întregi. Acest lucru are loc în mare parte din cauza faptului că este plictisit”, a explicat Bauer.

Activiștii încearcă încă din 2016 să îl salveze pe Kaavan.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Tot ce trebuie să ştii despre elefanţi, cele mai mari animale de uscat

Cauza misterioasă a sutelor de elefanți morți în Botswana pare a fi elucidată

Fotografia virală cu elefanţii care s-au îmbătat şi au adormit după ce au băut 30 de litri de alcool e falsă. Ce s-a întâmplat de fapt

De ce este crăpată pielea elefanţilor?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase