Un pui „roșcovan” de focă, extrem de rar, a fost descoperit de oamenii de știință. Colonia sa l-ar putea abandona

14 09. 2020, 18:00

Un pui de focă cu blană, care suferă de albinism și este extrem de rar, a fost descoperit de oamenii de știință, pe coasta de est a Rusiei, însă există temeri că puiul va fi alungat de propria sa colonie.

GALERIE FOTO

Foca a fost surprinsă de biologul marin Vladimir Burkanov pe insula Tyuleniy, în Marea Ohotsk. Puiul s-a născut în urmă cu mai puțin de o lună, iar Burkanov a spus că va fi monitorizat îndeaproape din motive de siguranță.

Șansele ca un pui de focă cu blană să se nască cu albinism sunt de 1 la 100.000. Totodată, există riscul ca puiul să fie respins de semenii săi.

O „rățușcă urâtă”

„Puiul pare să fie bine hrănit și foarte activ, așa că mama sa i-a dat în mod sigur destul lapte. Alți pui nu prea îl bagă în seamă ceea ce este oarecum îngrijorător, așa că ceva clar nu este în regulă. Totuși, nu este fugărit și mușcat”, a explicat Burkanov.

Burkanov a poreclit puiul drept o „rățușcă urâtă” și a spus că șansele sale de împerechere și de a ajunge la bătrânețe sunt mici.

Cu toate acestea, biologul marin a scris pe contul său de Instagram că există un caz din 2017 al unei foci adulte care suferă de albinism parțial și care încă trăiește pe Insula Bering, din estul Rusiei.

Ce se întâmplă dacă puiul va fi respins de colonie

„Nu a participat în sezonul de reproducere și a fost văzut în grupul de burlaci al coloniei. Poate că acesta este primul caz documentat de supraviețuire a unei foci nordice cu blană care are o culoare anormală și care a ajuns la maturitate”, a mai adăugat Burkanov, potrivit Newshub.

Oamenii de știință vor monitoriza puiul de focă pentru a se asigura că îl pot salva în cazul în care este respins de colonie. Dacă va fi salvat, puiul ar putea fi transferat la un delfinariu, ceea ce s-a mai întâmplat cu alte foci respinse în trecut.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Lei de mare decapitați continuă să apară pe malurile Insulei Vancouver, iar nimeni nu știe de ce

O celebră specie de foci se confruntă cu o nouă ameninţare: ţiparii le rămân blocaţi în nas

Au fost descoperiţi primii pui de focă gemeni

Cum arată un pui nou-născut de focă nordică cu blană? (FOTO/VIDEO)