Un rechin de mărimea unei camionete, descoperit eșuat pe o plajă de către pescarii dintr-un stat american

09 01. 2021, 17:12

Pescarii din Bremen, Maine, au descoperit un rechin de dimensiunea unei camionete eșuat pe o plajă din zonă, la data de 5 ianuarie, potrivit surselor locale de știri.

Tanner Fields, primul care a descoperit rechinul eșuat, a împărtășit înregistrări video cu „monstrul din adâncuri” cu jurnaliștii de la News Center Maine.

Oficialii de la Departamentul pentru Resurse Marine din Maine au identificat specimenul gargantuesc ca fiind un rechin mascul din specia Cetorhinus maximus, denumirea putând fi tradusă ca „monstrul marin cu nas mare”.

Printre cei mai mari pești din lume

Totodată, rechinul măsura 8 metri în lungime, iar cauza morții este deocamdată necunoscută.

Rechinii din această specie sunt printre cei mai mari pești din lume, ajungând la lungimi de până la 12 metri. Doar misteriosul rechin-balenă, care poate ajunge până la 18 metri în lungime, este mai mare. De asemenea, rechinii din această specie trăiesc în apele calde din toată lumea, uneori migrând mii de kilometri și fiind cei mai mari rechini care trăiesc în apele din apropiere de New England.

Rechinii care se lăfăie la soare

În ciuda aspectului impunător, rechinii din această specie sunt în mare parte inofensivi pentru oameni. Aceștia se hrănesc în timp ce înoată cu gurile larg deschise, ingerând mii de tone de apă de mare în fiecare oră și filtrând zooplancton și alte nevertebrate marine delicioase prin branhii, potrivit Live Science.

Acești rechini se hrănesc adesea în apropiere de suprafață, aparent lăfăindu-se la soare, de unde și denumirea lor, „basking sharks” (rechinii care se lăfăie). Deși un astfel rechin nu te va mușca, s-ar putea să te împungă cu corpul său impresionant dacă te afli în calea sa. De asemenea, acești rechini se pot arunca până la 1,2 metri înălțime din apă, au descoperit cercetătorii în 2018.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Imagini în premieră arată cum face față o broască țestoasă la atacul unui rechin

Imagini spectaculoase arată momentul în care un rechin este înghițit cu totul de un alt pește

O specie preistorică de rechin descoperită recent avea un maxilar de „coșmar”. Cum funcționa

Imagini rare surprinse în California: O vidră de mare, fotografiată în timp ce încerca să muște dintr-un rechin