Home » Natură » O specie de păianjen veninos care de obicei evită oamenii a apărut în campusul unei universități din SUA

O specie de păianjen veninos care de obicei evită oamenii a apărut în campusul unei universități din SUA

Publicat: 04.03.2021

O specie de păianjen veninos care de obicei evită zonele populate de oameni a apărut recent în clădirile din campusul studențesc Ann Arbor al Universității din Michigan, cel mai probabil din cauza pandemiei care a eliberat campusul universitar.

Specia, cunoscută drept păianjenul pustnic mediteraneean (Loxosceles rufescens), a apărut în „subsolurile și zonele izolate din mai multe clădiri ale campusului universitar Ann Arbor în urma reducerii nivelului de ocupare a clădirilor”, a transmis Universitatea din Michigan printr-un comunicat de presă.

Recent, mai mulți păianjeni au fost găsiți în biblioteca Shapiro a universității, astfel că a angajații au fost nevoiți să închidă instituția timp de două zile.

GALERIE FOTO

Păianjenul pustnic mediteraneean este înrudit cu păianjenul veninos pustnic maro (Loxosceles reclusa), însă acesta duce o viață mult mai retrasă.

„Sunt păianjeni pustnici, însă mușcăturile lor sunt extrem de rare”

„După cum sugerează și denumirea, aceștia sunt păianjeni pustnici, însă mușcăturile lor sunt extrem de rare. Este foarte puțin probabil ca vizitatorii care caută printre rafturile bibliotecii să dea peste un păianjen sau să fie mușcați”, a explicat Anne Danielson-Francois, profesor de biologie la Universitatea din Michigan.

Reprezentanții universității au precizat că închiderea bibliotecii nu a fost justificată, având în vedere că acești păianjeni reprezintă un risc atât de scăzut pentru oameni.

„A fost o neînțelegere. Având în vedere ce știm acum, angajații bibliotecii sunt de acord că închiderea instituției a fost o greșeală”, a spus Kim Broekhuizen, purtător de cuvânt al universității, citată de Live Science.

Apariții neobișnuite ale animalelor în timp ce oamenii rămân în locuințe din cauza pandemiei

În cazurile rare în care această specie ar mușca o persoană, acea mușcătură poate cauza necroză, adică moartea țesutului. Universitatea a desfășurat inspecții săptămânale în căutarea păianjenilor, care au fost găsiți inițial în luna ianuarie. Încăperile și clădirile în care au fost găsiți păianjenii au fost stropite cu pesticide.

Vestea reprezintă doar un alt exemplu de animale care apar în locuri neobișnuite în timp ce oamenii rămân în locuințe din cauza pandemiei de COVID-19. În timpul carantinelor de anul trecut, mai multe animale și-au făcut apariție, inclusiv coioți pe străzile din San Francisco și căprioare pe străzile din Japonia.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Astronomii au descoperit noi „stele păianjen” folosind un telescop care între timp a fost distrus

O specie de păianjen confecționează „buzunare” din frunze pentru a prinde și mânca broaște mai mari

Un experiment a demonstrat ce se întâmplă cu păianjenii și pânzele lor în imponderabilitate

O specie „superbă” de păianjen, considerată dispărută, a fost redescoperită la o bază militară din Marea Britanie

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase