Home » Natură » Misiune contracronometru. Căprioară căzută într-un canal de irigații, salvată de pompierii din Neamț

Misiune contracronometru. Căprioară căzută într-un canal de irigații, salvată de pompierii din Neamț

Misiune contracronometru. Căprioară căzută într-un canal de irigații, salvată de pompierii din Neamț
Sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Publicat: 19.06.2021

O căprioară căzută într-un canal de irigații a fost salvată de pompierii din Neamț. Aceștia au acționat la fața locului cu o barcă și o autospecială complexă.

Incidentul a avut loc în localitatea Zănești din județul Neamț. Căprioara a căzut în canalul Bistrița, iar pompierii au fost solicitați să intervină.

Pompierii au acționat cu o barcă și cu o autospecială, fiind ajutați de voluntari din Zănești. Animalul a fost scos din apă cu ajutorul bărcii și a primit îngrijiri medicale pe mal.

O nouă misiune contracronometru pentru pompieri

„Pompierii militari din cadrul ISU Neamț, în misiunea lor de a salva un suflet. Un apel la 112 avea să anunțe o nouă misiune contracronometru pentru pompierii militari din cadrul ISU Neamț. Salvatorii au fost înștiințați că o căprioară a căzut în canalul Bistrița, pe raza comunei Zănești, fiind nevoie imediată de intervenția lor”, arată un mesaj publicat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe o rețea de socializare.

„La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și voluntari din cadrul SVSU Zănești. Pompierii, cu ajutorul bărcii, au scos din apă căprioara speriată, dar teafără, care a fost mai apoi predată în siguranță medicului veterinar pentru îngrijiri medicale suplimentare”, mai arată mesajul.

La final, căprioara a fost eliberată pe câmp.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase