Home » Natură » Șapte pui de căprioară vor fi eliberați în pădurile din Vrancea, după ce au fost îngrijiți opt luni la un centru de salvare

Șapte pui de căprioară vor fi eliberați în pădurile din Vrancea, după ce au fost îngrijiți opt luni la un centru de salvare

Șapte pui de căprioară vor fi eliberați în pădurile din Vrancea, după ce au fost îngrijiți opt luni la un centru de salvare
Sursa foto: Facebook Fundația Visul Luanei
Publicat: 19.11.2020

Șapte pui de căprioară care au fost îngrijiți la un centru de salvare a animalelor vor fi eliberați în sălbăticie. Îngrijitorii lor i-au dus la un centru de transfer, iar specialiștii vor pregăti eliberarea care va avea loc în primăvara anului viitor în pădurile din Vrancea.

Cei șapte pui de căprioară au fost îngrijiți timp de opt luni la centrul de salvare a animalelor al Fundației Visul Luanei. Miercuri, ei au fost duși la un centru al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) din Focșani.

Puii de căprioară ajung în centre de salvare din cauza oamenilor

Acolo, animalele au fost introduse în țarcurile în care se vor pregăti să facă pasul către viața în sălbăticie. Eliberarea în sălbăticie va avea loc anul viitor și pentru a fi identificați puilor li s-au montat zgărzi.

Specialiștii spun că de multe ori puii de căprioară ajung în centre de salvare din cauza oamenilor care consideră, în mod greșit, că animalele au nevoie de ajutor, potrivit Mediafax.

Puii de căprioară găsiți singuri în vegetație nu trebuie salvați

„Îngrijirea puilor din acestă specie este extrem de dificilă și îndelungată, necesită resurse și cunoștințe aprofundate, dar problema cea mai mare este că în marea majoritate a cazurilor nici nu ar fi necesară. Marea lor majoritate sunt pui de căprioară găsiți singuri în vegetație de către oameni și în necunoștință de cauză, aceștia sunt considerați orfani și se ia decizia să fie salvați. În mod normal mamele acestor pui stau la distanță încercând să îndepărteze prădătorul, iar ghemuitul puilor în vegetație este un lucru natural. Mamele se întorc la pui odată ce pericolul dispare. Vă rugăm să nu luați decizii pripite și astfel să compromiteți viețile animalelor sălbatice doar din dorința de a ajuta. Informați-vă corespunzător înainte de orice decizie”, este îndemnul reprezentanților Fundației Visul Luanei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase