Home » Natură » Un ghețar din Elveția, acoperit cu pături pentru a încetini topirea cauzată de încălzirea globală

Un ghețar din Elveția, acoperit cu pături pentru a încetini topirea cauzată de încălzirea globală

Un ghețar din Elveția, acoperit cu pături pentru a încetini topirea cauzată de încălzirea globală
Sursa foto: Captură Reuters via Youtube
Publicat: 14.09.2021

Un ghețar uriaș de pe Muntele Titlis din Elveția s-a micșorat drastic în ultimele decenii, din cauza încălzirii globale.

Oficialii de la o stațiune de schi locală încearcă acum să încetinească topirea gheții, aruncând pături imense de lână peste ghețar și acoperind o suprafață de peste 1 milion de metri pătrați (sau aproximativ 14 terenuri de fotbal).

GALERIE FOTO

Scopul este izoleze gheața vulnerabilă a ghețarului și depozitele de zăpadă prin reflectarea unei cantități considerabile din energia Soarelui înapoi în atmosferă folosind materialul alb.

90% din ghețarii de pe Muntele Titlis vor dispărea până în anul 2100

Situația este disperată, acesta fiind încă un exemplu al efectelor devastatoare generate de încălzirea globală. Totodată, industriile locale sunt amenințate. Potrivit guvernului elvețian, 90% din cei 1.500 de ghețari rămași pe Muntele Titlis vor dispărea până în anul 2100 dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu sunt reduse.

Potrivit oficialilor locali, dimensiunea păturilor de lână a trebuit să fie modificată în mod constant în ultimii ani pentru ca strategia să aibă un efect real. Muncitorii au fost nevoiți să coasă cu mare atenție păturile și să acopere ghețarul în decurs de cinci până la șase săptămâni în vara aceasta pentru a încetini topirea gheții.

Efectele încălzirii globale, resimțite în toată lumea

Efectele încălzirii globale sunt resimțite în toată lumea momentan, fenomene meteo extreme (furtuni devastatoare și incendii de vegetații cumplite) afectând mare parte din America de Nord și nord-vestul Pacificului, scrie Futurism.

Așadar, nu este deloc surprinzător faptul că pasionații de schi ar putea întâmpina dificultăți în curând în găsirea pârtiilor adecvate.

Vă mai recomandăm să citiți și:

28 de virusuri antice necunoscute științei, găsite într-un ghețar tibetan

Gheţarii cu mercur din Groenlanda, o amenințare pentru omenire

Studiu alarmant. Ritmul de topire a gheţarilor din lume s-a dublat în ultimii 20 de ani

Prăbușirea ghețarului din Himalaya reprezintă doar începutul unui proces pe termen lung

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase