Home » Natură » Poliția, nevoită să intervină pentru a despărți doi vulturi încâlciți. Cum s-a întâmplat?

Poliția, nevoită să intervină pentru a despărți doi vulturi încâlciți. Cum s-a întâmplat?

Poliția, nevoită să intervină pentru a despărți doi vulturi încâlciți. Cum s-a întâmplat?
Credit foto: Plymouth Police Department
Publicat: 17.11.2021

Deși poate părea un incident bizar, acești vulturi cu cap alb se agață unul de celălalt mult mai des decât ai putea crede.

Doi vulturi cu cap alb și-au agățat ghearele între ei într-o dispută teritorială sau dans de împerechere și s-au prăbușit pe o stradă din Minnesota la începutul acestei luni, relatează Live Science.

Oamenii s-au adunat imediat în locul în care au căzut vulturii, la intersecția dintre 41st Avenue și Nathan Lane din Plymouth. Înregistrările video au arătat păsările zbătându-se pe asfalt și, din când în când, scoțând țipete puternice. În alte momente vulturii au stat nemișcați, având aripile suprapuse.

Departamentul de Poliție din Plymouth a fost chemat la fața locului, iar ofițerul de poliție Mitchell Martinson a putut fi auzit spunând că „sunt cu siguranță agățați unul de celălalt, epuizați”.

Pentru că acești vulturi cu cap alb sunt deseori înfățișați drept păsări impunătoare, regale, această agățare pare o stângăcie din partea lor. Însă vulturii își încurcă ghearele cu ale altor vulturi mult mai des decât ai putea crede.

Sunt două situații în care acești vulturi cu cap alb se agață între ei

Agățările se întâmplă de obicei în zbor – în timpul luptelor pentru teritoriu – și „sunt două perioade ale anului în care știm că se întâmplă acest lucru”, spune medicul veterinar Victoria Hall și director executiv al Raptor Center.

Primăvara, vulturii cu cap alb își stabilesc partenerii de împerechere și duc dispute teritoriale atunci când își amplasează cuibul. Iar toamna luptele pornesc de la vulturii care vor să își recapete cuiburile pentru a le folosi în perioada iernii.

În fiecare an, The Raptor Center tratează în jur de 6 vulturi cu cap alb cu răni căpătate în urma unor astfel de lupte. Uneori înfruntările le sunt fatale acestor păsări, Hall amintindu-și de un caz în care doi vulturi agățați unul de celălalt s-au prăbușit într-un râu.

Însă unii vulturi se agață în timpul dansurilor de împerechere. Acești vulturi practică un dans al împerecherii care presupune agățarea ghearelor, plonjarea către sol, urmate de o separare chiar înainte de a atinge pământul. „În acest caz ar putea fi vorba de doi vulturi care nu s-au separat la timp”, spune Crystal Slusher, de la American Eagle Foundation.

Dar indiferent din ce motiv s-au agățat cei doi vulturi, importantul e faptul că s-au eliberat în cele din urmă și au zburat, purtând pe ei urmele accidentului.

Vă recomandăm să citiți și:

Întâlnire spectaculoasă într-o pădure din Suceava. Cinci cerbi au fost surprinși de pădurari

Imagini rare cu o ciocănitoare neagră. Cum își dau seama specialiștii că este vorba de un mascul

Pelicanii creţi din Delta Dunării nu găsesc destul stuf pentru cuiburi

Specii crezute dispărute care au fost revăzute în 2019

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase