Home » Natură » Test de cultură generală. În ce țară nu ai voie să deții doar un singur porcușor de Guineea?

Test de cultură generală. În ce țară nu ai voie să deții doar un singur porcușor de Guineea?

Test de cultură generală. În ce țară nu ai voie să deții doar un singur porcușor de Guineea?
Foto: @Sandos/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Publicat: 25.04.2023

Această țară are mai multe legi legate de protecția animalelor, însă cea mai bizară dintre acestea spune că nu ai voie să deții doar un singur porcușor de Guineea.

Aceste animăluțe sunt creaturi sociale care au nevoie de interacțiune cu specia lor pentru a fi fericite, așa că Elveția a decis că este ilegal să deții doar un singur porcușor de Guineea și consideră că acesta este un abuz față de aceste animale.

Aceste animale de companie blănoase, asemănătoare hamsterilor, se atașează foarte mult de stăpânii și de partenerii lor, astfel încât, atunci când se întâmplă ceva cu partenerul de cușcă, proprietarii de porcușori de Guineea trebuie să găsească imediat un altul care să-i ia locul, scrie New York Post.

De este ilegal să deții doar un singur porcușor de Guineea în Elveția?

Priska Küng, care conduce un fel de agenție de matrimoniale pentru porcușori singuratici, este adesea chemată să ajute.

„Nu mor în același timp aproape niciodată, chiar dacă au exact aceeași vârstă; oamenii care nu vor un porcușor nou și își pierd unul dintre cele două animale au nevoie de o soluție provizorie”, a explicat Küng.

Chiar dacă porcușorilor de Guineea nu le place să fie singuri, sunt pretențioși când vine vorba de prieteni, a spus Küng. „Un animal tânăr îl poate enerva pe unul de 4 sau 5 ani fiind prea temperamental și activ”, a spus ea.

Dar ea a adăugat că și contrariul ar putea fi adevărat. Küng a observat porcușori în vârstă care au fost revitalizați de un prieten mai tânăr.

Alte reguli pentru protecția animalelor din Elveția

Pe lângă regulile stricte cu privire la porcușorii de Guineea, Elveția are și o serie de alte legislații privind drepturile animalelor. De exemplu, înainte de a li se permite să adopte, proprietarii de câini trebuie să urmeze un curs care îi învață cum să își îngrijească puii în mod corespunzător, îi învață despre varietatea nevoilor puilor și cum să facă față situațiilor comportamentale atunci când acestea apar.

Pescarii trebuie și ei să urmeze un curs de pescuit „compătimitor” înainte de a li se permite să înceapă să pescuiască.

Vă recomandăm să citiți și:

Termenul de „mascul alfa” este o mare minciună, spun cercetătorii

Chiar și păsările au personalitate. Cum le ajută în lupta cu schimbările climatice?

O inteligență uimitoare. Ce are în comun creierul uman cu cel al caracatițelor?

Unele specii de păianjen au evoluat să fie ființe sociale, deși nu au creier

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase