Home » Natură » Adevărul despre misterioasa „piramidă” descoperită în Antarctica

Adevărul despre misterioasa „piramidă” descoperită în Antarctica

Adevărul despre misterioasa „piramidă” descoperită în Antarctica
Sursa foto: Google Earth
Publicat: 20.09.2023

O nouă teorie a conspirației a apărut pe Internet: o piramidă misterioasă ar fi fost descoperită în Antarctica cu Google Earth.

Problema e că este doar un munte. Și chiar și „noile informații” din teoria conspirației sunt doar o versiune refăcută a unei povești care a fost relatată de ani de zile despre piramidele de la Polul Sud.

Așadar, „piramida” a fost descoperită de către expediția britanică din Antarctica dintre anii 1910 și 1913. A fost apoi ținută secret față de orice altă persoană din lume, fiind numită simplu „Piramida” și folosind apoi această denumire pentru fiecare studiu geologic al zonei.

Acum, un al doilea munte a repornit roata teoriilor conspirației. Acesta poate fi găsit la coordonatele 79°58’39.25?S 81°57’32.21?W. Totuși, în mod clar este doar un munte, scrie IFLScience.

„Piramida” a fost descoperită de britanici

„Structurile în formă de piramidă se află în Munții Ellsworth, un lanț cu o lungime de peste 400 de km, așa că nu este de mirare că există vârfuri stâncoase ce răsar deasupra gheții. Vârfurile sunt în mod clar compuse din rocă și este o coincidență faptul că acest vârf particular are această formă”, a declarat dr. Mitch Darcy, geolog la Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe din Potsdam.

„Nu este o formă complicată, deci nu este nici o coincidență specială. Prin definiție, este un nunatak, care este pur și simplu un vârf de stâncă ce iese în evidență deasupra unui ghețar sau a unui strat de gheață. Are forma unei piramide, dar asta nu înseamnă că este o construcție umană”, a adăugat Darcy.

O poveste relatată de ani de zile despre piramidele de la Polul Sud

De altfel, vârfurile în formă de piramidă sunt foarte frecvente, cum ar fi Matterhorn din Alpi și Muntele Bulandstindur din Islanda ce sunt exemple notabile.

Pe lângă toate acestea, nu există literalmente niciun avantaj în a construi o bază secretă în Antarctica. Dacă ar fi existat, guvernele lumii s-ar fi luptat deja pentru resursele sale.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Arheologii au descoperit dovezi ale unor decapitări ritualice într-o piramidă mayașă

Cranii deformate și decapitări ritualice, găsite la o piramidă mayașă din Mexic

Test de cultură generală. Care e țara cu cele mai multe piramide?

20 de cadavre decapitate au fost descoperite la o piramidă mayașă a morții

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase