Prima pagină Natura

Cele mai frumoase fotografii: Wildlife Photographer of the Year Award 2010

10.23.2010 | ● Vizualizări: 1273
Cele mai frumoase fotografii: Wildlife Photographer of the Year Award 2010     fotografii, cele mai frumoase fotografii, fotografii senzationale, galerie foto, animale, fotografii cu animale, poze cu animale, animale frumoase, Wildlife Photographer of the Year Award 2010 + zoom
Galerie foto (51)

O uimitoare fotografie care infatiseaza o colonie de furnici taietoare de frunze din Costa Rica a castigat, de curand, prestigiosul premiu Wildlife Photographer of the Year (WPY) din 2010. In acest material va prezentam cele mai frumoase 50 de fotografii care au luat parte la concursul WPY din acest an.

Poate cel mai uimitor lucru la fotografia castigatoare estefaptul ca a fost facuta in toiul noptii - in vreme ce colonia defurnici, extrem de numeroasa si bine organizata, a fost surprinsain actiune. Juriul, alcatuit din fotografi de prestigiu,academicieni si membri ai Natural History Museum din Londra, aovationat fotografia castigatoare, realizata de ungurul Bence Mate,pentru impresia sa artistica. Fotografia va face parte, impreuna cucelelalte 100 de poze castigatoare la diverse categorii, dintr-oexpozitie impresionanta, gazduita de celebrul muzeu londonez.

Editia din 2010 a Wildlife Photographer of the Year estesensibil diferita fata de cea de anul trecut (ale carei fotografiisenzationale le puteti admira aici): pe langa surprindereaspectacolului naturii si a diferitelor specii de animale inactiune, fotografii s-au concentrat si pe interactiunea dintre omsi animale si pe impactul negativ pe care-l au activitatile umaneasupra vietii animalelor.

Fotografia castigatoare, care ilustreaza coperta acestuimaterial, a fost facuta de Mate, in varsta de 25 de ani, in timpulunei expeditii de 6 saptamani in Costa Rica. In timpul acesteiexpeditii, ungurul, care a mai castigat premii YWP in urma cu 3ani, a devenit fascinat de furnicile taietoare de frunze. Sprenefericirea lui, a descoperit, in scurt timp, ca micile vietatisunt active numai in timpul noptii, iar fotografierea lor"artistica" este o pacoste. Mate a gasit solutia salvatoare montandun flash in spatele frunzelor.Va invitam, in continuare, sa va delectati cu celelaltefotografii castigatoare ale concursului.

Sursa foto: NHM