Home » D:News » Un obiect vechi de 800 de ani stârneşte imaginaţia pasionaţilor de fenomene neobişnuite – VIDEO

Un obiect vechi de 800 de ani stârneşte imaginaţia pasionaţilor de fenomene neobişnuite – VIDEO

Un obiect vechi de 800 de ani stârneşte imaginaţia pasionaţilor de fenomene neobişnuite – VIDEO
Publicat: 10.01.2016
Teoreticienii conspiraţiei consideră că această descoperire este o dovadă a existenţei unei civilizaţii extraterestre.

Un obiect asemănător unui telefon mobil a fost descoperit pe parcursul unor cercetări arheologice desfăşurate în regiunea Fuschl am See din  Austria. Se presupune că are o vechime de 800 de ani, fapt care a stârnit numeroase controverse legate de autenticitatea unui astfel de dispozitiv.

Artefactul are o formă foarte apropiată de cea a unui telefon Nokia. Spre deosebire de acesta, „tastatura” este inscripţionată cu simboluri asemănătoare caracterelor cuneiforme şi nu cu cifrele şi literele cu care suntem obişnuiţi.

Scrierea cuneiformă a fost folosită de sumerieni începând cu mileniul al IV-lea î.Hr şi până în secolul al II-lea d.Hr. Descoperirea unor astfel de însemne pe teritoriul Austriei a făcut ca mare parte din lumea ştiinţifică să considere acest obiect ca fiind un fals grosolan.

Cu toate acestea, pasionaţii de fenomene paranormale consideră că această descoperire este o dovadă a existenţei unei civilizaţii extraterestre, mult mai avansată decât cea umană. Alte opinii susţin faptul că obiectul reprezintă o mărturie a faptului că oamenii pot călători în timp.

„Este mai mult decât evident că acest telefon a fost creat de o persoană având cunoştinţe tehnice foarte avansate. Caracterele inscripţionate pe tastatură demonstrează că dispozitivul a fost inventat în urmă cu câteva mii de ani”, a declarat Scott Waring, editor al publicaţiei UFO Sighting Daily.

Opinia lui Waring este împărtăşită şi de alţi teoreticieni ai conspiraţiei. Ei susţin că, de-a lungul timpului, arheologii au ascuns astfel de descoperiri.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase