Home » Știință » Consumul de vin roşu e cheia pentru o viaţă sexuală mai bună?

Consumul de vin roşu e cheia pentru o viaţă sexuală mai bună?

Consumul de vin roşu e cheia pentru o viaţă sexuală mai bună?
Publicat: 18.01.2016
Veşti bune pentru iubitorii de vin roşu – cercetătorii de la Universitatea Harvard au arătat că o dietă bogată în alimente şi băuturi care conţin flavonoide (se găsesc în vin roşu, fructe de pădure sau ceai) are efecte benefice asupra organismului masculin.
Şi anume,  alimentele şi băuturile care conţin flavonoide  ar putea preveni disfuncţiile erectile, o problemă care afectează aproape jumătate dintre bărbaţi.
 
Cercetătorii au analizat 50 de mii de bărbaţi de vârsta a doua, monitorizându-le dieta, greutatea şi activitatea fizică timp de 30 de ani.  Bărbaţii care au consumat regulat alimente şi băuturi bogate în flavonoide şi-au scăzut cu 10% riscul de a suferi disfuncţii erectile.
 
“Ştim deja că aportul ridicat de flavonoide al anumitor alimente ar putea reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare sau diabet. Acesta este primul studiu care a analizat legătura între flavonoide şi disfuncţii erectile. Disfuncţiile erectile sunt un barometrul al problemelor funcţiilor vasculare ”, afirmă Aedin Cassidy, coordonatorul studiului. 
 
Sursa: CSID
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase