Home » Știință » Controversatul cercetător italian Canavero anunţă efectuarea PRIMULUI TRANSPLANT de cap. ATENŢIE, imagini FOTO şi VIDEO cu puternic impact emoţional

Controversatul cercetător italian Canavero anunţă efectuarea PRIMULUI TRANSPLANT de cap. ATENŢIE, imagini FOTO şi VIDEO cu puternic impact emoţional

Publicat: 21.01.2016
Anul trecut, chirurgul italian Sergio Canavero a provocat o furtună în întreaga lume, atunci când a dezvăluit planul său pentru a încerca pe un voluntar uman transplantul de cap.
Canavero a susţinut că protocolul chirurgical va fi gata în termen de doi ani şi a declarat că intenţionează să ofere o intervenţie chirurgicală drept o metodă de tratament a paraliziei complete. 
 
Acum, chirurgul italian lucrează împreună  cu alţi oameni de ştiinţă din China şi Coreea de Sud şi susţine că s-a apropiat tot mai mult de realizarea scopului său datorită unei serii de experimente pe animale şi cadavre umane.
 
 
„Eu aş spune că avem o mulţime de date pentru a merge mai departe. Este important ca oamenii să nu mai creadă că acest lucru este imposibil. Este absolut posibil şi noi lucrăm în această direcţie”, a declarat Canavero.
 
 
„Ştiinţa prin PR” este întitulată lucrarea chirurgului, care e prevăzută să apară în următoarele câteva luni, în mai multe reviste ştiinţifice precum  Surgery şi CNS Neuroscience & Therapeutics. New Scientist nu a publicat nimic despre aceste documente fiindcă nu a avut acces la ele şi nu a notat nimic despre  posibilitatea de a verifica cele mai recente revendicări. 
 
Lumea ştiinţifică este în aşteptarea noilor precizări din studiul chirurgului italian. ”Ştiinţa prin intermediul relaţiilor publice. Atunci când se va publica într-o revistă ştiinţifică voi fi interesat, până atunci însă … ”, a declarat Arthur Caplan, un biotehnician de la Şcoala de Medicină a Universitaţii din New York.
 
 
„Acest studiu generează emoţii încă înainte de a şti exact care îi este justificarea. Ceea ce pot spune este că această idee a beneficiat de cea mai mare atenţie în ce priveşte publicitatea, mai mult chiar decât restul ştiinţei bune”, a declarat Thomas Cochrane, un neurolog la Centrul de Bioetică de la Harvard Medical School.
 
New Scientist a prezentat câteva imagini şi înregistrări video ale unor proceduri descrise de Canavero. În imaginile video este prezentat experimentul omului de ştiinţă C-Yoon Kim, de la Universitatea Konkuk, Şcoala de Medicină din Coreea de Sud. El afirmă că echipa sa a demonstrat că e posibilă recuperarea funcţiei motorice a membrelor anterioare şi posterioare la animale. „De aceea, cred că este posibilă reconectarea la coloana vertebrală după o ruptură totală”, citează New Scientist.
 
Canavero afirmă că munca lui Kim demosntrează că măduva spinării poate fi reconectată în cazul în care ruptura a fost făcută în prezenţa polietilen glicolului (PEG), un produs chimic care păstrează membranelor celulare nervoase. „Aceste experimente dovedesc o dată şi pentru totdeauna că folosirea PEG poate ajuta la recuperarea parţială”, afirmă Canavero.
 
 
Potrivit lui Canavero, o echipă de cercetatori conduşi de Xiaoping Ren, de la Harbin Medical University din China, au efectuat un transplant de cap pe o maimuţă. Ei au conectat alimentarea cu sânge între cap şi noul corp. Canavero spune că experimentul, care repetă activitatea lui Robert White, din SUA, din anul 1970, demonstrează că, dacă capul este răcit la -15 ° C, o maimuţă poate supravieţui acestei proceduri fără a suferi leziuni cerebrale.
 
„Maimuţa a supravieţuit pe deplin procedurii fără niciun prejudiciu neurologic”, a declarat Canavero, adăugând că animalul, din motive etice, a fost menţinut în viaţă timp de numai 20 de ore după procedură. Alte detalii despre acest experiment au fost imposibil de obţinut. 
 
„Am realizat un studiu pilot pentru a testa câteva idei despre cum se pot preveni unele prejudicii”, a declarat Xiaoping Ren. Echipa a cărui activitate este sponsorizată de guvernul chinez a efectuat, de asemenea, şi  experimente pe cadavre umane.
Canavero este acum în cautare fonduri pentru a oferi un transplant de cap unui pacient rus în vârstă de 31 de ani, Valery Spriridonov, care are o boală musculară genetică.
 
 
Canavero spune că intenţionează să facă o pledoarie către Mark Zuckerberg pentru a finanţa această  intervenţie chirurgicală. Săptămâna trecută, Trinh Hong Son, directorul  Spitalului Vietnam-German din Hanoi, Vietnam, a oferit spaţiul spitalului pentru a găzdui procedura.
 
„În cazul în care transplantul de cap se va dovedi real, se va întâmpla o deschidere pentru ştiinţă cu totul nouă în ce priveşte reconstrucţia traumatismelor de la măduva spinării”, a declarat Michael Sarr, editor al revistei Surgery şi chirurg la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota. 
 
Cu toate acestea, Canavero crede că transplantul de cap este singurul tratament care va fi eficient pentru pacienţii paralizaţi. „Terapia genică a eşuat. Celulele stem, suntem încă în aşteptare. Chiar dacă acestea vin acum, pentru aceşti pacienţi nu există nici o speranţă. Tetraplegia poate fi vindecată doar cu asta. Pe termen lung, corpul se descompune, iar organele se degradează. Trebuie să le dăm un nou organism”, afirmă Sergio Canavero, potrivit New Scientist.
 
 
Citeşte şi:
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase