Home » Știință » Motivul pentru care copiilor nu le place broccoli

Motivul pentru care copiilor nu le place broccoli

Publicat: 21.11.2016
Creierul uman apreciază valoarea caloriilor şi gustul plăcut al alimentelor în funcţie de culoare, astfel încât roşul este considerat gustos, iar verdele, neatractiv. De aceea, copiilor nu le plac alimentele verzi, susţin oamenii de ştiinţă italieni.

 Culoarea ne determină să mâncăm sau nu ceva, deoarece alimentele sunt percepute mai întâi cu văzul. Oamenii preferă în mod natural să aleagă alimente, cum ar fi carnea roşie în locul celor verzi cum este broccoli.

Conform unor teorii, sistemul nostru vizual a evoluat pentru a identifica cu uşurinţă fructele şi legumele mai nutritive din spaţiile verzi din jur”, a declarat Raffaela Rumiati, profesor pentru ştiinţe cognitive şi coordonator al studiului, din cadrul Institutului Internaţional de Studii Avansate din Trieste. „Suntem fiinţe vizuale, spre deosebire de animale, cum ar fi câinii care se bazează mai mult pe miros. Distingem în mod special roşul de verde”, a susţinut Raffaela Rumiati.

Cu cât este mai roşu un aliment în formă neprelucrată, cu atât este mai probabil ca acesta să fie bogat în calorii. Alimentele verzi sunt, de obicei, dietetice. Acest lucru este valabil şi pentru alimentele procesate, deşi în acest caz, culoarea îşi pierde eficienţa ca indicator de calorii. Instinctiv, oamenii continuă să caute culoarea roşie şi în mâncarea gătită. Preferinţa pentru roşu în loc de verde se observă şi pentru alte obiecte decât alimentele. Oamenii de ştiinţă au lucrat cu mai mulţi voluntari care au evaluat diferite alimente după mai multe imagini.

Sursa: Rador

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase