Prima pagină Stiinta

Cât de mult poţi supravieţui pe fiecare planetă din Sistemul Solar

Alexandru Voiculescu 01.08.2017 | ● Vizualizări: 6937
Credit: www.123rf.com/Christos Georghiou     + zoom
Galerie foto (1)

Astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson dezvăluie timpul aproximativ pentru durata de viaţă a unui om pe fiecare planetă din Sistemul Solar.

În afară de Terra, lucrurile nu sunt prea roz pe alte planete în ceea ce priveşte durata de viaţă, cea mai lungă fiind mai puţin de două minute (fără niciun costum şi dacă îţi ţii respiraţia), iar cea mai scurtă, practic instant.

Mercur, care îşi arată întotdeauna doar o faţă către Soare, oferă posibilitatea morţii (aproape instant) ori de la o temperatură excesiv de mare, ori de la o temperatură excesiv de mică.

Atmosfera lui Venus este potrivită, dar pentru un cuptor, asta dacă nu adăugăm compoziţia atmosferei de 97% dioxid de carbon şi restul de 3% de un număr de substanţe toxice.

Pe Terra este ok. În multe locuri. Bine, în unele locuri, dar de vină nu este numai planeta.

Pe Marte, din cauza atmosferei rarefiate, temperatura scăzută nu se simte atât de puternic, dar aerul, bineînţeles, este irespirabil. DeGrasse Tyson dă şanse de supravieţuire de mai puţin de 2 minute.

Restul planetelor nu dau nici măcar o secundă şansă de supravieţuire, presiunile, temperaturile şi compoziţia atmosferei nefiind în niciun fel potrivite pentru a susţine viaţa.

Sursa: Curiosity

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce nu am întâlnit încă extratereştrii? Unde sunt toţi ceilalţi?!

Ce este "nimicul"? Fizicienii încearcă să găsească o definiţie

Venus a fost prima planetă locuibilă din sistemul nostru solar

Sistemul Solar ar putea include o nouă planetă, de 10 ori mai mare decât Terra. FOTO + VIDEO