Home » Știință » Primele imagini cu cel mai mare avion din lume. Nu va fi utilizat pentru transportul pasagerilor, la ce va fi folosită aeronava

Primele imagini cu cel mai mare avion din lume. Nu va fi utilizat pentru transportul pasagerilor, la ce va fi folosită aeronava

Publicat: 03.06.2017
Cel mai mare avion din lume construit de miliardarul Paul Allen în deşertul californian a realizat, miercuri, prima ieşire din hangar.

Denumit Stratolaunch, avionul are o deschidere a aripilor de 117 metri, mai mare decât lungimea unui teren de fotbal, şi o înălţime de 15 metri, informează Science Alert.  Fără combustibil, aeronava cântăreşte 227.000 de kg, dar după ce este alimentat avionul poate ajunge la o greutate de 600.000 de kg. 

Stratolaunch este poziţionat pe 28 de roţi şi deţine şase motoare  turboreactoare 747. Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, susţine că avionul nu va fi utilizat pentru transportul pasagerilor, ci pentru rachete. Compania lui Allen se află în parteneriat cu Orbital ATK pentru lansarea din aer a rachetei Pegasus X ce va transporta în spaţiu sateliţi de dimensiuni reduse (454 kg). 

Sursa: Wikimedia Commons

Rachetele vor fi amplasate în partea inferioară a avionului, iar în momentul în care va fi atinsă altitudinea de 10,6 km rachtele se vor desprinde şi vor începe lansarea ,,din aer” către spaţiu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase