Home » Știință » Copiii de doar doi ani sunt cu adevărat altruişti, conform un nou studiu de amploare

Copiii de doar doi ani sunt cu adevărat altruişti, conform un nou studiu de amploare

Publicat: 19.09.2017
Un studiu recent a scos la iveală că cei mici se bucură la fel de mult atunci când îi ajută pe alţii decât se ajută pe ei.

De ce oamenii decid să-i ajute pe alţii? Ca adulţi, sunt puţine cazurile în care un act de bunătate nu vine laolaltă cu o aşteptare pentru câştig personal, scrie Curiosity.

În ceea ce priveşte copiii mici de doar doi ani, în studiul publicat în jurnalul Developmental Psychology, cercetătorii au dorit să afle ce determină altruismul acestora. Desigur, este în parte şi o adaptare evolutivă, dar există o motivaţie clară: le aduce copiilor o mare bucurie.

În cadrul experimentului, la care au participat aproape 100 de copii, cercetătorii au descoperit, cu ajutorul aparaturii de specialitate, că cei mici simţeau aceeaşi bucurie atunci când ajutau pe cineva străin prin oferirea de cârlige cu care să întindă rufele ca atunci când descopereau jucării.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Copilul dumneavoastră este prea agresiv? Nimic din ceea ce îi oferiţi nu îl satisface? Accesele de furie la copii din perspectiva lui Freud

De ce au nevoie copiii şi tinerii? Ghid pentru părinţi care îi ajută în fazele de tranziţie ale copiilor

Accesele de furie la copii din perspectiva lui Winnicott: copilul se naşte dorindu-şi şi ştiind că merită totul. Cum se face adaptarea la lumea reală?

Găsirea altruismul pur în caracter, comportament, vârstă şi neuroimagistică

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase