Home » Știință » Pariul făcut de un cunoscut astronom: ”Vom descoperi viaţă extraterestră inteligentă în următorii 20 de ani”

Pariul făcut de un cunoscut astronom: ”Vom descoperi viaţă extraterestră inteligentă în următorii 20 de ani”

Pariul făcut de un cunoscut astronom: ”Vom descoperi viaţă extraterestră inteligentă în următorii 20 de ani”
Publicat: 03.10.2017
Un astronom din cadrul Instutului pentru Căutarea Vieţii Extraterestre (SETI) crede că suntem la câţiva zeci de ani distanţă de confirmarea existenţei vieţii extraterestre inteligente.

Science Alert relatează că institutul SETI a explorat timp de zeci de ani fenomenele misterioase şi uneori inexplicabile din Univers,  scopul cercetătorilor fiind axat pe descoperirea vieţii extraterestre. 

Seth Shostak, astronom din cadrul Institutului SETI, a discutat în cadrul unui interviu despre punctul în care se află omenirea în cadrul cercetărilor privind existenţa vieţii extraterestre. El a afirmat că ”pariez că în 20 de ani vom reuşi să descoperim viaţă extraterestră”. El a adăugat că în acest moment ştiinţa deţine foarte puţine informaţii privind viaţa extraterestră deoarece ”nu am găsit niciun astfel de specimen până acum”.

De asemenea, Shostak a declarat că, deşi nu au fost descoperite până în prezent dovezi care să confirme existenţa vieţii extraterestre, ceea ce a fost descoperit privind Univers în ultimii 20 de ani este foarte important. Unul dintre aspectele pe care nu le cunoşteam anterior este reflectat de existenţa unor stări cosmice neexplorate.  

Shostak susţine că cel mai probabil viaţa extraterestră ar putea exista într-o zonă necercetată până în prezent. ”Am putea descoperi viaţă microbiană. Astfel de vietăţi am putea descoperi mult mai devreme decât ne aşteptăm,” a declarat el. Deşi specialistul este încrezător că viaţa extraterestră inteligentă va fi descoperită în 20 de ani, el afirmă că nu vom putea ”comunica” la fel de repede. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase