Home » Știință » Acestea sunt cele mai bune tehnici prin care poţi controla ce visezi

Acestea sunt cele mai bune tehnici prin care poţi controla ce visezi

Publicat: 29.10.2017
Acestea sunt cele mai bune tehnici prin care poţi controla ce visezi
Cercetătorii din cadrul Universităţii Adelaide din Australia au descoperit mai multe tehnici prin care pot fi induse viselele lucide.

Viselele lucide au loc atunci când persoana este conştientă că visează în timp ce acţiunea se derulează şi pot controla exprienţele trăite. Mashable notează că Denholm Aspy, din cadrul universităţii, a analizat trei tipuri de tehnici diferite de inducere a visurilor lucide: testarea realităţii, trezirea înapoi în pat şi MILD (inducerea mnemonică a visurilor lucide).

Testarea realităţii se referă la verificarea mediului în care te afli de mai multe ori pe zi pentru a conştientiza dacă visezi sau nu. MILD sugerează ca persoana să se trezească după cinci ore de somn şi inducerea ideii de vis înainte de a adormi din nou. Acest lucru se poate obţine prin repetarea frazei: ”Următoarea dată când voi adormi, îmi voi aminti că visez”.

Tehnica ”trezeşte-te înapoi în pat” este similară cu MILD, unde o persoană se trezeşte după cinci ore, însă adoarme din nou fără să repete fraza. MILD şi testarea realităţii sunt printre cele mai studiate tehnicii de visare lucidă. 

Dintre participanţi, 169 au reuşit să-şi controleze visurile prin intermediul tehnicii MILD. Persoanele care au adormit în primele cinci minute după terminarea tehnicii MILD au reuşit să-şi controleze visurile într-un procent de 46%. Cei care au încercat să amestece tehniciile au avut un succes de 17%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase