Home » Știință » De ce ar trebui femeile să alăpteze? Ar putea scăpa de una dintre cele mai periculoase boli ale lumii moderne

De ce ar trebui femeile să alăpteze? Ar putea scăpa de una dintre cele mai periculoase boli ale lumii moderne

De ce ar trebui femeile să alăpteze? Ar putea scăpa de una dintre cele mai periculoase boli ale lumii moderne
Publicat: 29.01.2018
Alăptarea copiilor în primele şase luni de viaţă sau mai mult scade riscul de apariţie a diabetului de tip 2 în cazul a aproape jumătate dintre femei în perioada lor fertilă, potrivit celui mai lung studiu realizat vreodată.

Cercetătorii americani au analizat date provenite de la o serioe de femei care s-au înscris într-un program de studiu al sănătăţii inimii în urmă cu peste 30 de ani şi al căror stil de viaţă şi sănătate le-au fost monitorizate în tot acest timp. 

Astfel, ei au descoperit că femeile care şi-au hrănit copiii la sân timp de cel puţin şase luni prezentau un risc cu 47% mai mic în ceea ce priveşte dezvoltarea diabetului de tip 2 faţă de acele femei care nu şi-au alăptat bebeluşii. De partea cealaltă, femeiele care au alăptat timp de mai puţin de şase luni prezentau un risc mai scăzut cu doar 25%. 

Oamenii de ştiinţă cred că există o serie de motive biologice care explică faptul că alăptatul poate proteja mama impotriva diabetului. De exemplu, se ştie că hrănirea la sân a bebeluşilor creşte numărul hormonilor care controlează nivelul insulinei din sânge şi scade nivelul de zaharuri din sânge. De asemenea, alăptarea ar putea ajuta mamele să piardă kilogramele în exces acumulate în timpul sarcinii. 

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase