Fenomenul solar din 2050 ce ar putea reduce încălzirea globală

24 02. 2018, 09:09

Deoarece lumina solară va fi redusă în această perioadă, temperaturile la nivel global vor scădea, informează Tech Times. Fenomenul pare să ofere o soluţie naturală la schimbările climatice, însă specialiştii se tem că fenomenul va duce la apariţia creşterii nivelului oceanelor, inundaţii şi dispariţia unor specii. 

Lubin şi colegii săi susţin că deşi fenomenul va încetini încălzirea globală nu va opri şi efectele climatice produse de oameni. În timpul Minimului lui Maunder, ce a avut loc în secolul XVII, temperaturile au ajuns la un nivel atât de scăzut încât fluviul Tamisa îngheţa regulat. În aceeaşi perioadă a îngheţat şi Marea Baltică, moment în care armata suedeză a reuşit să invadeze Danemarca (1658), mărşăluind pe gheaţă. 

Conform studiului, după scăderea radiaţiilor solare din 2020, temperaturile medii de la nivelul suprafeţei Pământului vor scădea cu câteva zecimi dintr-un grad Celsius. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Experţii NASA au descoperit pe suprafaţa Soarelui o pată de dimensiuni impresionate, mai mare decât Pământul
 
O descoperire impresionantă, la 3.000 de km sub Alaska şi Siberia, scoate la iveală ce se află în miezul Pământului. Este la fel de fierbinte precum Soarele
 
FOTO. Astronomii tocmai au văzut de ce ”este în stare” Soarele după ce i-au măsurat cel mai puternic câmp magnetic descoperit vreodată pe suprafaţa lui
 
NASA a început să testeze sonda ce va ”atinge Soarele”