Home » Știință » Conform unui studiu recent, alcoolul este mai dăunător pentru creier decât marijuana

Conform unui studiu recent, alcoolul este mai dăunător pentru creier decât marijuana

Conform unui studiu recent, alcoolul este mai dăunător pentru creier decât marijuana
Publicat: 16.02.2018
Cercetătorii de la Universitatea Colorado-Boulder au precizat, în urma unui studiu, că efectele marijuanei asupra creierul sunt mai puţin nocive decât cele ale alcoolului, deşi admit că este nevoie de mai multe studii pentru a înţelege efectele marijuanei.

Savanţii au analizat peste 850 de adulţi şi 430 de adolescenţi pentru a ajunge la concluzia că nu marijuana, ci alcoolul duce la un volum mai mic de materie albă şi cenuşie a creierului, scrie The Independent.

Materia cenuşie controlează funcţiile creierului, în timp ce materia albă controlează comunicarea dintre nuronii din creier.

Orice reducere în volum poate duce la deteriorarea funcţiilor, diminuarea nu a fost observată în participanţii care au consumat numai marijuana.

„Deşi marijuana poate avea unele consecinţe negative, nu se apropie de cele ale alcoolului”, a precizat Kent Hutchinson, co-autorul studiului.

Totuşi, autorul studiului, Rachel Thayer, a avertizat că sunt încă mulţi savanţi care nu cunosc modul în care marijuana afectează creierul uman, spre deosebire de efectele mult studiate ale alcoolului asupra creierului.

De asemenea, cercetătorii au precizat că studiile publicate despre modurile în care marijuana şi creierul interacţionează sunt contradictorii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Marijuana, dincolo de mituri şi mistificări: ce spune ştiinţa

Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana?

Consumul chiar şi ocazional de marijuana are efecte devastatoare. Ce se întâmplă în creierul celor care iau acest drog

Marijuana luptă împotriva cancerului şi reduce efectele secundare, susţin mai multe studii

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase