Home » Știință » Acesta este primul caz în care o femeie transgender are capacitatea de a-şi alăpta copilul

Acesta este primul caz în care o femeie transgender are capacitatea de a-şi alăpta copilul

Acesta este primul caz în care o femeie transgender are capacitatea de a-şi alăpta copilul
Publicat: 16.02.2018
După mai multe luni de terapie hormonală realizată în urmă cu un an, o femeie trasgender în vârstă de 30 de ani este prima care are capacitatea să alăpteze.

”Dorim să le oferim pacienţilor posibilitatea de a alege orice tip de reproducere doresc, iar această reuşită reprezintă un pas înainte,” a declarat Tamar Reisman, coautor al studiului. Conform Science Alert, Reiman, endocrinolog din cadrul Spitalului Mount Sinai din New York, a afirmat că medicii au utilizat un protocol pentru ”inducerea lactaţiei”. 

Pacientului ce nu a trecut prin operaţia de schimbare de sex i-a fost administrat un regim hormonal pentru suprimarea testosteronului şi păcălirea progesteronului pentru imitarea etapelor hormonale asemănătoare sarcinii. În cadrul studiului este notat faptul că după naşterea copilului, pacientul a alăptat fătul timp de şase luni. Pediatrul copilului a declarat în urma unei examinări că ”nou-născutul creşte, se hrăneşte şi are o digestie normală.”

Mai târziu, femeia transgender a apelat la suplimente deoarece nu producea suficient lapte. Jenny Thomas, pediatru din cadrul Aurora Health Care, Wisconsin, a declarat că regimul utilizat pentru acest studiu este similar cu cel utilizat în cazul femeilor care nu pot produce lapte. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase