Home » Știință » În Marea Britanie a fost inventat robotul care culege conopidă. Nu oboseşte şi nu mănâncă.

În Marea Britanie a fost inventat robotul care culege conopidă. Nu oboseşte şi nu mănâncă.

În Marea Britanie a fost inventat robotul care culege conopidă. Nu oboseşte şi nu mănâncă.
Publicat: 09.03.2018
Fermierii din Cornwall, Marea Britanie, testează un robot - dezvoltat cu fonduri europene - care poate culege conopida de pe câmp. Robotul funcţionează întocmai ca o mână umană, care apucă leguma şi decide dacă este gata pentru recoltare, scrie Daily Mail.
Robotul GummiArm va fi răspunsul la criza personalului format din imigranţi, care s-ar putea declanşa după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Braţul robotizat care culege conopida a fost realizat de dr. Martin Stoelen de la Universitatea din Plymouth. „Mulţi producători sunt foarte îngrijoraţi de faptul că munca fizică este tot mai scumpă – şi au tot dreptul să fie aşa”, spune Stoelen.
 
„Recoltarea manuală reprezintă o mare parte din costurile lor totale, până la 50% şi în contextul Brexitului, situaţia ar putea fi dificilă”, explică inventatorul. Conopida este o legumă greu de cules şi se poate deteriora uşor. Robotul analizează fiecare conopidă şi se asigură că are o structură fermă, cu ajutorul camerelor şi senzorilor din „degete”.
 
Citeşte continuarea pe Go4it
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase