Home » Știință » Nanodiscurile, arma care poate ajuta la înfrângerea cancerului

Nanodiscurile, arma care poate ajuta la înfrângerea cancerului

Nanodiscurile, arma care poate ajuta la înfrângerea cancerului
Publicat: 22.04.2018
În lupta cu cancerul, chemoimunoterapia este o nouă armă, furnizată printr-un nanodisc deghizat drept „colesterol bun”.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan Rogel Cancer Center au creat un nou sistem de livrare – un medicament ascuns într-un nanodisc – pentru a creşte numărul de pacienţi care pot fi trataţi cu succes cu ajutorul medicamentelor imunoterapiei, scrie Medical Xpress.

Nanodiscul este realizat dintr-o versiune sintetică a HDL (high density lipoprotein), cunoscut şi sub numele de „colesterol bun”. Apoi, cercetătorii au ataşat de nanodisc o substanţă folosită în chemoterapie, anume doxorubicina.

„Cu acesta, putem îmbunătăţi semnificativ activitatea anti-tumoare a inhibitorilor la puncte de verificare”, a precizat James J. Moon, unul dintre autorii studiului.

În experimentele efectuate pe şoarecii cu cancer de colon, cercetătorii au găsit că până la 85% dintre tumori au fost eliminate complet, „iar cele care au supravieţuit nu s-au extins”, a adăugat Moon.

De asemenea, tratamentul a avut succes în proporţie de 88% în cazul cancerelor care s-au extins la ficat.

„Cea mai surprinzătoare parte a studiului a fost că atunci când celulele canceroase erau omorâte, procesul declanşa imunitatea împotriva maladiei”, a adăugat Moon.

Nu au existat efecte adverse ale utilizării tratamentului, mai mult decât atât, cercetătorii au observat şi efecte benefice asupra inimii. „HDL este cunoscut pentru beneficiile aduse inimii. Acest lucru ar fi contribuit la absenţa cardiotoxicităţii”, a conchis cercetătoarea.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer până în prezent?

Imunoterapia transformă modul în care este tratată una dintre cele mai mortale forme de cancer. ”Nu am mai văzut un progres atât de rapid”

Primul vaccin împotriva cancerului a fost folosit pe un pacient

Ce trebuie să ştii despre cancerul ovarian, maladia cu cea mai mică rată de supravieţuire dintre toate tipurile de cancer feminin

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase