Home » Știință » Boala enigmatică care i-a şocat pe medicii din SUA. ”Cei mai mulţi dintre noi nu cunosc o persoană cu această afecţiune”

Boala enigmatică care i-a şocat pe medicii din SUA. ”Cei mai mulţi dintre noi nu cunosc o persoană cu această afecţiune”

Boala enigmatică care i-a şocat pe medicii din SUA. ”Cei mai mulţi dintre noi nu cunosc o persoană cu această afecţiune”
Publicat: 06.05.2018
Zeci de persoane din Alabama şi Carolina de Nord suferă de o formă rară de cancer ocular şi doctorii nu ştiu ce se află în spatele „exploziei” de cazuri.

18 persoane cu cancer ocular, denumit melanom ocular, au fost identificate în Huntersville, Carolina de Nord. Un alt grup, de peste 30 de persoane, din Auburn, Alabama, precizează că au fost diagnosticaţi cu boala misterioasă, informează CBS News, citat de Gândul. Boala afectează de obicei 6 din 1 milion de persoane, în fiecare an.

De asemenea, trei din cei diagnosticaţi în Alabama sunt prieteni şi au urmat cursurile Auburn University, în acelaşi timp.

„Cei mai mulţi oameni nu cunosc o persoană cu această boală”, a declarat Dr. Marlana Orloff, un oncolog care tratează câţiva pacienţi la Centrul pentru Tratarea Cancerului Sidney Kimmel din cadrul Universităţii Thomas Jefferson, Philadelphia. „Am zis: Bine, aceste fete era în locul respectiv şi au fost diagnosticate cu boala foarte rară. Ce se întâmplă?”

Actualmente, medicii nu ştiu să răspundă la cea mai importantă întrebare, dar spun că mediul ar putea avea un rol. Melanomul ocular este un cancer care se dezvoltă în celulele ochiului, care produc pigmentul melanina, informează Academia Americană de Oftalmologie. Factorii de risc pentru afecţiunea rară sunt: expunerea la soare, la solare, culoarea mai deschisă a ochilor, vârsta mai înaintată, moştenirea genetică sau o aluniţă în ochi.

Boala poate duce la pierderea vederii şi există riscul răspândirii în corp, inclusiv în ficat, plămâni, oase. Circa 3 din 4 persoane (75%) din cei diagnosticaţi cu MO mai trăiesc cel puţin 5 ani după diagnostic.

În Huntsville, cercetătorii nu reuşesc să identifice exact cauza cancerului. Unul dintre pacienţii din Auburn a deschis o pagină de Facebook pentru a conştientiza opinia publică. Până acum, 36 de oameni au răspuns apelului, spunând că au urmat Auburn University şi au fost diagnosticaţi cu boala respectivă.

„Trebuie să facem legătura între aceştia”, a declarat Lori Lee, absolventă în cadrul Auburn University, diagnosticată cu boala misterioasă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase