Home » Știință » Bronzul ”de bază” de la începutul verii îţi distruge pielea

Bronzul ”de bază” de la începutul verii îţi distruge pielea

Bronzul ”de bază” de la începutul verii îţi distruge pielea
Publicat: 02.06.2018
Cât de benefic este pentru organism să ai un „bronz de bază” la începutul fiecărei veri? Bronzul nu are efecte negative asupra orgaismului doar atunci când apar arsurile ce duc ala apriţia melanomului. Acest obicei de la începutul sezonului cald îţi afectează organismul deoarece pielea începe să capete culoarea arămie doar atunci când razele UV periculoase pătrund deja în piele.

Odată pătrunse în interiorul pielii, razele UV încep să deterioreze ADN-ul. Conform Live Science, acest lucru creşte riscul apariţiei cancerului de piele. „Nu există un mod de bronzare în siguranţă. Persoanele cu o culoare deschisă a tenului nu se bronzează decât după ce pielea este arsă prima oară”, a declarat Roxana Daneshjou, dermatolog din cadrul Universităţii Stanford. 

Arsurile sunt extrem de periculoase deoarece celulele pielii din zona afectată mor. De asemenea, deterioarea ţesutului este periculoasă chiar şi la începutul procesului de bronzare, spune Daneshjou. 

„Unele persoane cred că un strat în plus de melanină îi va proteja. Însă acest lucru nu are sens. Producem o degradare majoră doar pentru a obţine un mic surplus de protecţie”, afirmă ea. 

Melanina este pigmentul ce se găseşte în piele ce este produs de razele UV. Cu cât este produsă mai multă melanină, cu atât pielea are o culoare mai închisă.  Este adevărat că melanina protejează corpul de unele raze UV, dar procesul de creare a unei cantităţi mai mari de melanină prin intermediul bronzului distruge pielea înainte ca aceasta să fie protejată. 

Dermatologii susţin că există două categorii de raze UV: UV-A şi UV-B. Ambele provoacă degradarea ADN-ului ce duce în cele din urmă la cancerul de piele, dar UV-A contribuie la o altă problemă: distruge colagenul natural din piele, provocând îmbătrânire prematură. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase