Home » Știință » Un nou medicament ar putea opri răspândirea cancerului

Un nou medicament ar putea opri răspândirea cancerului

Un nou medicament ar putea opri răspândirea cancerului
Publicat: 23.06.2018
În lupta împotriva tumorilor, specialiştii trebuie să distrugă celulele canceroase, însă un alt factor important este reprezentat de oprirea răspândirii lor în corp.

Un nou studiu sugerează că ar putea fi posibilă oprirea răspândirii celulelor canceroase şi distrugerea lor din punctul în care se află. 

Conform Medical Express, Raymond Bergan, director al Hematology and Medical Oncology, a declarat că majoritatea terapiilor din prezent se axează pe distrugerea directă a celulelor tumorale. Până în prezent, spune el, nimeni nu a dezvoltat o terapie ce poate opri răspândirea celulelor canceroase în corp. 

„Pentru marea majoritate a cancerelor, dacă este descoperit în faze incipiente, şansele sunt mari de supravieţuire. Însă dacă este detectat după ce s-a răspândit în corp, probabil va duce la deces. Răspândirea este cheia, iar diferenţele sunt majore”, a declarat  Bergan. 

Prin intermediul unei colaborări multidisciplinare înte echipa lui Bergan şi cea compusă din chimişti din cadrul universităţilor din SUA şi China, a fost creat un nou tip de medicament ce inhibă mobilitatea celulelor canceroase, efectele secundare fiind minime şi cu o toxicitate redusă. 

Următorul pas, susţine Ryan Gordon, din cadrul OHSU School of Medicine, este ca tratamentul să aducă în cele din urmă beneficii oamenilor. „Încercăm, în cele din urmă, să dezvoltăm o terapie pentru tratarea fazelor incipiente ale bolii”, a declarat Gordon. 

În cele din urmă, echipa doreşte să testeze medicamentul pe oameni, însă acest lucru ar putea dura doi ani, iar costurile s-ar ridica la 5 milioane de dolari. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase