Home » Știință » Aceste ”branhii” pot permite oamenilor să respire sub apă

Aceste ”branhii” pot permite oamenilor să respire sub apă

Publicat: 21.08.2018
„Branhiile” realizate cu ajutorul unei imprimante 3D ar putea permite oamenilor să supravieţuiască sub apă.

Sistemul utilizează un material proiectat special ce preia oxigenul din apă şi eliberează dioxid de carbon. Conform Mail Online, dispozitivul inspirat de branhiile peştilor a fost creat pentru a ajuta omenirea să facă faţă creşterii nivelului mărilor şi oceanelor

Tehnologia a fost realizată de către cercetătorul Jun Kamei din cadrul Royal College of Art în colaborare cu RCA-IIS Tokyo Design Lab. Specialistul a declarat că este „proiectat pentru un viitor în care omenirea va trăi foarte aproape de apă”.

„Furnizează confort persoanelor care petrec la fel de mult timp în apă cât pe uscat”, a declarat Kamei. „Tehnologia este inspirată de insectele care se scufundă sub apă şi care reuşesc să supravieţuiască mulţumită unui strat subţire de tegument ce captează aerul”, a adăugat el. 

Kamei a declarat că plănuieşte să testeze AMPHIBIO pentru ca dispozitivul să poată permite oamenilor supravieţuirea sub apă. El consideră că echipamentul se află la graniţa dintre cel pentru scufundări libere şi cel utilizat de scafandrii profesionişti. „În viitor tehnologia ar putea oamenilor să stea o perioadă lungă de timp sub apă fără să aibă nevoie de un echipament complet precum cel al scafandrilor profesionişti”, a declarat Kamei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase