Home » Stiinta » Cum vor arăta oamenii în următorii 1.000 de ani

Cum vor arăta oamenii în următorii 1.000 de ani

Oana Bujor 11.04.2018
Cum vor arăta oamenii în următorii 1.000 de ani
În urmă cu aproape 10.000 de ani, oamenii au dezvoltat toleranţa pentru laptele de vacă, în ultimii 150 de ani am adăugat 10 centimetri înălţimii medii la care putem ajunge, iar în ultimii 65 de ani ne-am prelungit speranţa de viaţă cu 20 de ani, în mare parte mulţumită ştiinţei. Într-o perioadă extrem de scurtă am obţinut nenumărate avantaje, aşadar cum vom arăta în următorii 1.000 de ani?

În cadrul unui videoclip recent al canalului de Youtube AsapSCIENCE sunt prezentate descoperirile importante de astăzi ce ne vor modifica viitorul. Conform Science Alert, în primul rând putem fi mândri de faptul că niciun sistem computerizat nu va putea ajunge la capacităţile creierului uman. 

De fapt, în 2014, cercetătorii au utilizat computerul K din Japonia, unul dintre cele mai puternice computere din lume, pentru a simula activitatea cerebrală umană. Pentru a realiza acest lucru, sistemul a avut nevoie de 705.024 de procesoare, 1,4 mlioane GB de RAM şi 40 de minute pentru a procesa aceeaşi cantitate de informaţii pe care creierul o procesează într-o secundă. 

Cercetătorii susţin că, în viitor, computerele vor putea ajunge la viteza de procesare a creierului uman, dar vom dezvolta şi sisteme de inteligenţă artificială ce pot vorbi, interacţiona, asculta şi pot crea amintiri. În timp ce roboţii vor evolua şi oamenii se vor contopi mai mult cu aceştia. În viitor cercetătorii cred că vom avea nanoboţi în interiorul corpului ce ne vor îmbunătăţi capacităţile naturale. Cunoscut cu denumirea de transumanism, mişcarea ar putea elimina restricţiile biologice. 

În cadrul videoclipului celor de la AsapSCIENCE putem observa că roboţii microscopici nu ne vor schimba doar organismul, ci şi mediul în care trăim. Aceştia se vor putea asambla într-un bloc extrem de rapid. „Imaginează-ţi cum ar fi dacă locuinţa ta s-ar dezasambla dimineaţa pentru ca spaţiul să fie utilizat în alte scopuri, iar seara totul să se asambleze la loc”, susţin producătorii emisiunii de pe Youtube . 

În următorii 1.000 de ani, numărul limbilor vorbite de pe Pământ se va diminua, iar din cauza cantităţii mari de raze UV şi radiaţii, pielea închisă la culoare ar putea deveni un avantaj. De asemenea, specialiştii susţin că vom deveni mai înalţi şi mai slabi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: