Home » Știință » Sonda Parker a NASA a doborât un record. Este obiectul uman care a ajuns la cea mai mică distanţă de Soare

Sonda Parker a NASA a doborât un record. Este obiectul uman care a ajuns la cea mai mică distanţă de Soare

Sonda Parker a NASA a doborât un record. Este obiectul uman care a ajuns la cea mai mică distanţă de Soare
Publicat: 31.10.2018
Luni, 29 octombrie, sonda a depăşit recordul de 43 de milioane de kilometri, care reprezenta cea mai mică distanţă de Soare, stabilit de Helios-2 în 1976.

Parker se va apropia de astrul nostru la 24 de milioane de kilometri de suprafaţă, zburând, de săptămâna viitoare, prin coroana solară, scrie Daily Mail.

Distanţa medie dintre Soare şi Terra este de 150 milioane de kilometri.

Mai mult, Parker va realiza 24 de apropieri de Soare în următorii 7 ani, în ultimă instanţă venind la doar 6 milioane de kilometri de suprafaţă; o distanţă relativ mare, având în vedere că distanţa Pământ – Lună este de doar 384.400 de kilometri.

Sonda solară Parker, lansată în august, a depăşit şi viteza lui Helios-2 relativă la Soare (247.000 km/h).

„Au trecut doar 78 de zile de la lansarea sondei Parker şi deja ne-am apropiat la cea mai mică distanţă de Soare din istorie”, a precizat Andy Driesman la momentul doborârii recordului, managerul proiectului de la Johns Hopkins Applied Physics.

Sonda a fost lansată pe 12 august şi va ajunge la destinaţie în noiembrie, dar înainte de aceasta, va trece pe lângă Venus, folosindu-se de gravitaţia planetei pentru a-şi alinia cursul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum arată Pământul când te îndrepţi spre Soare – FOTO

Motivele pentru care sonda solară Parker nu se va topi în apropierea Soarelui: puţină termodinamică şi inginerie de vârf

Sonda ”ce va atinge Soarele” a fost lansată cu succes. Tot ce trebuie să ştii despre misiunea istorică Parker

NASA va lansa prima sondă ce ”va atinge Soarele”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase