Home » Știință » Chimioterapia ar putea favoriza răspândirea celulelor cancerului mamar

Chimioterapia ar putea favoriza răspândirea celulelor cancerului mamar

Chimioterapia ar putea favoriza răspândirea celulelor cancerului mamar
Publicat: 06.01.2019
Chimioterapia poate duce la răspândirea cancerului de sân în organism, conform rezultatele unui studiu efectuat de specialiştii din Elveţia, după cum arată publicaţia britanică Daily Mail.

Medicamentele paclitaxel şi doxorubicin facilitează eliberarea de către tumorile canceroase a unor proteine care apoi circulă prin sânge până la plămâni, provocând răspândirea bolii, scrie Mediafax.

Specialiştii au blocat aceste proteine într-un studiu efectuat în laborator, iar cancerul nu s-a mai răspândit. Ei speră că aceste rezultate să facă chimioterapia mai eficientă.

Cercetarea a fost realizată de specialişti de la Institutul elveţian pentru Cercetări Experimentale în cazul Cancerului. Analizele au fost coordonate de profesorul Michele De Palma.

Chimioterapia este utilizată cu succes în multe cazuri de cancer, dar, potrivit concluziilor studiului, în cazurile în care tumorile persistă, chimioterapia prezintă riscul de a răspândi boala la alte organe prin transferul unor proteine de tip A6.

Conform profesorului De Palma, deşi rezultatele studiului sunt semnificative, oamenii nu trebuie să tragă deloc concluzii pripite privind eficienţa chimioterapiei, fiind necesară întotdeauna consultarea specialiştilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase