Home » Știință » Primul studiu riguros de acest fel arată că microdozajul cu droguri psihedelice luptă împotriva depresiei şi îmbunătăţeşte concentrarea

Primul studiu riguros de acest fel arată că microdozajul cu droguri psihedelice luptă împotriva depresiei şi îmbunătăţeşte concentrarea

Primul studiu riguros de acest fel arată că microdozajul cu droguri psihedelice luptă împotriva depresiei şi îmbunătăţeşte concentrarea
Publicat: 18.02.2019
În sfârşit, există indicii cu privire la efectele pe care microdozajul cu psihedelice îl are asupra creierul. În înţelepciunea populară, a existat ideea conform căreia mici doze de LSD ajută la rezistenţa la stres şi la reducerea simptomelor depresiei, în timp ce îmbunătăţesc concentrarea, conform unui articol publicat în jurnalul PLOS ONE.

Studiul, care conţine două experimente diferite, este prima analiză riguroasă asupra efectelor stărilor oamenilor şi a productivităţii acestora, scrie Futurism.

„În ultimii ani, a existat un interes mare al publicului pentru microdozaj”, a precizat Vince Polito, cercetător în cadrul studiului de la Macquarie University din Australia. „Există mii de articole şi relatări personale care descriu o gamă largă de beneficii asociate cu microdozajul, dar până acum au existat puţine dovezi ştiinţifice despre subiect. Am dorit să vedem dacă acestea sunt justificate sau dacă efectele pot fi explicate prin placebo”, a adăugat acesta.

Într-un experiment, 63 de oameni au fost testaţi pentru a evalua starea şi gradul de atenţie în timp ce li se administra o doză redusă de psihedelic timp de şase săptămâni. Al doilea experiment a evaluat ideile preconcepute şi aşteptările pe care 263 de oameni le aveau despre microdozaj.

Se pare că rezultatele primului experiment nu s-au potrivit cu aşteptările pe care oamenii le-au avut în al doilea. Oamenii tindeau să creadă că microdozajul ar avea efecte profunde asupra vieţii. Dar efectele psihedelicelor au fost subtile: s-au concentrat puţin mai bine şi s-au simţit mai puţin stresaţi.

Studiul arată că în ciuda atenţiei pe care au primit-o psihedelicele în ultimii ani, sunt multe pe care încă nu le cunoaştem despre administrarea de mici doze a acestor substanţe.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Drogurile psihedelice pot ajuta la vindecarea dependenţei de tutun sau alcool

Savanţii au testat droguri psihedelice pe mini-creiere umane, ajungând la rezultate surprinzătoare

Ziua în care a fost creat unul dintre cele mai puternice droguri psihedelice: ”Într-o stare ca de vis, am perceput imagini fantastice”

Drogurile psihedelice ar putea ajuta la modificarea structurii celulelor şi ”repararea” neuronilor din creier

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase