Home » Știință » Muzica clasică acţionează precum un analgezic

Muzica clasică acţionează precum un analgezic

Publicat: 30.04.2019
Muzica clasică acţionează precum un analgezic
Cercetători de la Universitatea din Utah au constatat că o combinaţie între muzica clasică şi analgezice îmbunătăţeşte rezultatul final asupra pacienţilor.
În cursul unui experiment efectuat pe şoareci, aceştia au descoperit că ibuprofenul combinat cu muzica îmbunătăţeşte cu peste 90% rezultatele analgezice, potrivit Rador

Inflamaţiile scad cu 70% în cazul administrării antiinflamatoarelor, însoţite de audiţii muzicale. Pe parcursul experimentului, şoareci de laborator au fost împărţiţi în două grupe: una a fost expusă zgomotului ambiental, în timp ce cea de-a doua, pe fondul muzicii compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, trei ore pe zi, timp de 21 de zile. 

Specialiştii au selectat compoziţii cu progresii ritmice şi au folosit două modele de durere: o operaţie chirurgicală simulată şi o inflamaţie. S-a dovedit că durerea „chirurgicală” a fost redusă cu 77% fără utilizarea de analgezice, doar prin muzică. În combinaţie cu muzica, ibuprofenul a scăzut cu 93% reacţiile la durere în cazul modelului „inflamator”. Potrivit oamenilor de ştiinţă, muzica şi medicamentele corespunzătoare au un efect uimitor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase