Home » Știință » Ministrul Sănătăţii, despre lista medicamentelor din România: Cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba încoace

Ministrul Sănătăţii, despre lista medicamentelor din România: Cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba încoace

Ministrul Sănătăţii, despre lista medicamentelor din România: Cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba încoace
Publicat: 06.06.2019
Sorina Pintea a declarat că se doreşte introducerea unor medicamente inovative, dar nu ne aflăm în poziţia din care să ne permitem dispariţia medicamentelor generice, care sunt ieftine. Ministrul Sănătăţii a spus şi că sunt introduse molecule noi, însă cele vechi sunt de la „Ginkgo Biloba încoace”.

Ministrul a precizat că în lista medicamentelor compensate nu s-a mai făcut ordine de ani de zile, responsabilitatea aparţinând comisiilor de specialitate. Totodată, Pintea a subliniat că se doreşte creşterea listei medicamentelor compensate.

„De câţi ani nu s-a mai făcut curăţenie în lista compensatelor. Introducem noi molecule, dar cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba încoace. Şi tot de la comisiile de specialitate aştept răspunsuri, eu nu sunt medic. De anul trecut s-au făcut paşi concreţi, dorim să creştem lista medicamentelor compensate”, a declarat ministrul.

Sorina Pintea a mai explicat că se doreşte introducerea unor medicamente inovative, însă acest lucru nu trebuie să ducă la dispariţia genericelor.

„Dorim să introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem să dispară medicamente generice care sunt ieftine. Până nu ajungem la acel echilibru vom fi limitaţi”, a concluzionat ministrul.

Declaraţiile au fost lansate miercuri, la dezbaterea cu tema „Prevenţia în Sănătate. De la deziderat la fapte”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase