Home » Știință » Cercetătorii au concluzionat că Oumuamua nu este o navă extraterestră

Cercetătorii au concluzionat că Oumuamua nu este o navă extraterestră

Cercetătorii au concluzionat că Oumuamua nu este o navă extraterestră
Publicat: 03.07.2019
Oumuamua reprezintă un mister pentru oamenii de ştiinţă, existenţa sa fiind descoperită în anul 2017.

În anul 2017, astronomii au identificat un obiect neobişnuit croindu-şi drum prin sistemul nostru solar. Acest obiect avea o formă neobişnuită pe care astronomii au descris-o ca fiind asemănătoare cu cea a unui trabuc. Odată cu identificarea obiectului, pe care oamenii de ştiinţă l-au numit Oumuamua, a apărut şi o serie de speculaţii cu privire la natura acestuia. Mai exact, unele voci susţineau că acest obiect ar fi, în realitate, o navă spaţială extraterestră, notează Reuters.

Pornind de la forma neobişnuită şi de la modul în care se deplasa, mulţi oameni de ştiinţă au concluzionat că Oumuamua ar putea fi o formă de tehnologie extraterestă care, asemenea sondelor spaţiale umane, explorează Universul.

Oamenii de ştiinţă care l-au urmărit, începând cu 14 octombrie 2017 până în 15 ianuarie 2018, au ajuns la concluzia că este primul obiect interstelar care a ajuns în sistemul nostru solar şi care s-a format în jurul altei stele. De asemenea, aceiaşi cercetători au ajuns la concluzia că „nu există dovezi convingătoare” care să sugereze că Oumuamua este un fel de sondă de exploare de origine extraterestră.

„Descoperirile noastre arată că proprietăţile lui Oumuamua sunt asemănătoare cu cele ale unui obiect cosmic apărut în mod natural şi că explicaţia originii tehnologice extraterestre este nejustificată”, a declarat Matthew Kinght, astronom al Universităţii Maryland.

În prezent, cercetătorii ştiu că Oumuamua se află în vecinătatea planetei Saturn şi că îşi va continua drumul prin sistemul nostru solar.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase