Home » Știință » O rază laser, folosită la diagnosticarea de la distanţă a pacienţilor COVID-19

O rază laser, folosită la diagnosticarea de la distanţă a pacienţilor COVID-19

O rază laser, folosită la diagnosticarea de la distanţă a pacienţilor COVID-19
Publicat: 14.04.2020
O echipă de cercetători din Israel au dezvoltat o metodă pentru a diagnostica coronavirusul, de la distanţă, cu ajutorul unei raze laser.

Dezvoltat în cadrul Universităţii Bar Ilan (BIU) din centrul Israelului, dispozitivul depistează de la distanţă, chiar şi de la zeci de metri, modificări ale motilităţii ţesuturilor cauzate de boala COVID-19.

Acest dispozitiv poate identifica simptome precum raluri pulmonare (sunete pulmonare anormale), febră sau diminuarea saturaţiei de oxigen din sânge.

„Dispozitivul nostru poate simţi de la distanţă nano-motilitatea ţesutului de lângă vasele de sânge şi poate detecta schimbări ale motilităţii ca rezultat al acestor parametri”, au spus cercetătorii, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Capacitatea noii metode de a diagnostica de la distanţă poate să diminueze riscul de infectare al personalului medical, au precizat cercetătorii.

În cadrul BIU, cercetătorii mai lucrează la dezvoltarea anticorpilor care să poată fi injectaţi şi să acţioneze precum un vaccin pasiv împotriva coronavirusului. 

Crearea acestor noi anticorpi se face prin „cartografierea” anticorpilor pacienţilor care s-au vindecat după o infecţie COVID-19.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum a evoluat şi s-a răspândit coronavirusul la oamenii. Cercetătorii au decriptat în premieră traseul COVID-19

Un virusolog german de renume demontează teoria potrivit căreia coronavirusul rezistă pe suprafeţe. ”Am luat mostre de pe clanţe, telefoane şi toalete”

Un tratament împotriva COVID-19, dezvoltat în Israel, eficient 100% în cazul unor pacienţi aflaţi în stare gravă

Fizicienii de la CERN au făcut un ventilator pe baterii pentru cazurile uşoare de COVID-19

Coronavirusul s-ar putea răspândi mai rapid decât se credea – studiu

Mai multe potenţiale vaccinuri şi tratamente anti-COVID-19, aproape de testarea pe oameni

Germania efectuează primele testări masive din Europa privind anticorpi de coronavirus

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase