Home » Știință » Postul intermitent nu ne ajută să slăbim

Postul intermitent nu ne ajută să slăbim

Publicat: 07.10.2020
Postul intermitent nu ne ajută să slăbim
Cercetătorii explică faptul că această dietă nu ne ajută să slăbim sau să ne reglăm metabolismul. Credit foto: Pixabay

Cercetătorii explică faptul că această dietă nu ne ajută să slăbim sau să ne reglăm metabolismul.

Postul intermitent este o dietă populară în prezent, care restricționează consumul de alimente la doar opt ore pe zi, separată de 16 ore de post,. Un studiu recent, al Universității California San Francisco (UCSF) explică faptul că aceasta nu este eficientă ca modalitate de slăbire, dar și ca modalitate de îmbunătățire a modului în care funcționează metabolismul nostru, notează Medicalxpress.

Postul intermitent este o modalitate de planificare a maselor în care există o modalitate clară de delimitare a perioadelor în care putem mânca și cele în care putem mânca. .Acest tip de dietă nu spune nimic despre ce alimente am avea voie să mâncăm, ci mai degrabă despre momentul/,omentele în care ar trebui să ne hrănim. Există mai multe metode diferite de urma o dietă de post intermitent, toate care împart ziua sau săptămâna în perioade în care putem mânca și perioade de post.

Majoritatea oamenilor deja „postesc” în fiecare zi, în timp ce dorm. În viața de zi cu zi unele persoane aleg să sară peste micul dejun, mâncând prima masă la prânz și ultima masă la ora 20:00, abținându-se de la mâncare pentru aproximativ 16 ore.

Această dietă nu oferă rezultate semnificative

În timp ce hrănirea limitată într-un interval de timp s-a dovedit a preveni creșterea în greutate la șoarecii și chiar reduce greutatea și îmbunătăți rezultatele metabolice la șoarecii deja obezi, cele mai multe dintre beneficiile raportate ale acestui tip de dietă asupra oamenilor au avut parte de teste științifice limitate.

Acest studiu, care a inclus 116 bărbați și femei cu un indice de masă corporală cuprins între 27 și 46, a constatat că persoanele cărora li s-a atribuit aleatoriu să mănânce doar într-o perioadă de opt ore în fiecare zi au pierdut un kilogram în medie pe parcursul perioadei de 12 săptămâni, în timp ce participanții care au avut o perioadă constantă de servire a meselor au pierdut în medie 0,68 kilograme.

Oamenii de știință au anunțat că studiul nu a constatat nicio diferență semnificativă între cele două grupuri în ceea ce privește pierderea totală în greutate sau în alți indicatori luați în calcul, cum ar fi masa de grăsime, nivelul de insulina sau glucoza în timpul repausului alimentar, nivelurile de HbA1C sau aportul de energie.

Studiul a fost publicat în JAMA Internal Medicine.

Citește și:

O dietă sănătoasă te ajută chiar dacă ai o greutate mai mare. Ce au descoperit cercetătorii suedezi

Dieta cu fructe: ce trebuie să consumăm şi cât este de periculoasă?

O dietă bogată în sare poate slăbi sistemul imunitar

Dieta bogată în junk food duce la scăderea numărului spermatozoizilor la bărbaţii tineri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase