Home » Știință » CureVac a anunțat că vaccinul său COVID-19 este potrivit pentru transportul frigorific standard

CureVac a anunțat că vaccinul său COVID-19 este potrivit pentru transportul frigorific standard

Publicat: 13.11.2020
CureVac a anunțat că vaccinul său COVID-19 este potrivit pentru transportul frigorific standard
Credit foto: Profimedia

Compania germană de biotehnologie CureVac a anunţat că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 a dovedit că poate rămâne stabil la temperatura de 5 grade Celsius pentru cel puţin trei luni, ceea ce îl face mai uşor de transportat spre deosebire de alte vaccinuri experimentale create de companii concurente.

CureVac, care este aproape de începerea studiului clinic de fază 3, a anunţat că stabilitatea vaccinului lichid a fost testată la concentraţiile sale de stocare anticipate, compusul fiind depozitat atât la 5 grade Celsius, cât şi la temperaturi mai mici de -60 de grade Celsius.

Totodată, testele efectuate au demonstrat stabilitatea vaccinului la temperatura camerei până la 24 de ore, potrivit anunțului făcut joi de reprezentanţii companiei CureVac și citat de Reuters.

La începutul săptămânii, grupul american Pfizer și BioNTech SE, partenerul său german, au anunțat că vaccinul lor experimental împotriva COVID-19 are o eficiență de peste 90%, susținând că este o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis mai mult de un milion de oameni și a afectat economia mondială și viața de zi cu zi. Eficacitatea vaccinului a fost stabilită în urma fazei 3 a unui studiu clinic amplu.

Vaccinul CureVac, bazat pe aceeași tehnologie precum cel al Pfizer și BioNTech

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech trebuie însă să fie depozitat la minus 70 de grade Celsius. Înainte de a fi administrat, vaccinul Pfizer poate fi păstrat într-un frigider obişnuit până la cinci zile sau în cutii termice de transport până la 15 zile.

Pentru producerea vaccinului său, CureVac a folosit o tehnică ARN mesager, aceeaşi care a fost utilizată şi de Pfizer-BioNTech şi de Moderna, o companie americană care are la rândul ei un vaccin experimental împotriva COVID-19 în teste.

Vă recomandăm să citiți și:

Danemarca va omorî toate nurcile din ferme din cauza infecțiilor cu coronavirus

Câți bani pot câștiga Pfizer şi BioNTech în urma producerii vaccinului anti-COVID?

Motivul pentru care Brazilia a suspendat testările vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Sinovac

Ce spun românii despre vaccinarea împotriva COVID-19

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase