Home » Știință » Un grup de inventatori a creat un hoverboard funcțional

Un grup de inventatori a creat un hoverboard funcțional

Un grup de inventatori a creat un hoverboard funcțional
Credit foto: Captură Youtube Hacksmith Industries
Publicat: 25.01.2021

Inginerii din spatele popularului cont de YouTube Hacksmith Industries au creat un hoverboard funcțional care se ridică, de fapt, de la sol folosind magneți.

Și nu, nu este o cascadorie sau o farsă gândită de cei de la marketing, cum erau multe proiectele pentru hoverboard de odinioară. Dar nu este exact hoverboard-ul din filmul SF din 1989 „Înapoi în viitor, partea II”. Pentru început, trebuie să plutească peste o foaie de oțel pentru a funcționa – și nu este cel mai sigur mod de a vă deplasa, deoarece ia frecvent foc.

Hacksmith Industries și-a făcut deja un nume pe platforma Youtube, construind un adorabil mini Cybertruck care poate face drifturi și chiar o sabie laser funcțională cu plasmă, care poate tăia metalul, conform Futurism.

Proiectul hoverboard a fost preluat de Jimmy Zhou, un tânăr student canadian care se pregătește să devină inginer. El a petrecut câteva luni lucrând la tehnologia din spatele hoverboard-ului. „A băut mai mult Red Bull decât o casă a unei frății studențești în vacanța de primăvară”, își amintea fondatorul Hacksmith Industries James Hobsen în videoclip.

Tehnologia din spatele funcționării hoverboard-ului

Pentru ca hoverboard-ul să funcționeze, echipa a instalat opt ​​magneți care se rotesc pentru a crea un câmp magnetic puternic, care ar face ca podeaua de oțel să genereze un câmp magnetic opus, împingând înapoi tabla.

Este o ispravă impresionantă, mai ales având în vedere că placa nu trebuie să fie răcită criogenic cu azot lichid, așa cum a fost cazul hoverboard-ului Lexus al producătorului de automobile din 2015.

Totuși, există un mare dezavantaj în proiectul lui Hacksmith. Curenții electrici au scos multă căldură, ceea ce a făcut ca placa să fie brusc cuprinsă de flăcări de mai multe ori, în timpul procesului de testare. Deci, dacă te vei găsi vreodată urmărit de niște bătăuși cyberpunk futuristici, asigură-te că aduci un stingător.

Vă invităm să citiți și:

Japonezii de la Lexus se laudă că au creat un hoverboard ca în „Back to the future” – VIDEO

Supraconductibilitatea fost observată în materialele din meteoriţi

Pantofii antigravitaţie care îţi dau impresia că păşeşti pe Lună – VIDEO

Această geantă de voiaj inteligentă este jumătate robot, jumătate Segway – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase