Home » Știință » Limbajul folosit de cupluri poate prezice o despărțire cu trei luni înainte să se întâmple

Limbajul folosit de cupluri poate prezice o despărțire cu trei luni înainte să se întâmple

Publicat: 16.02.2021

Există semne ascunse care pot prezice o despărțire cu trei luni înainte ca acest lucru să se întâmple, a descoperit un nou studiu. Trebuie doar să fim atenți la limbajul folosit de parteneri.

Asta nu este valabil doar atunci când partenerii vorbesc despre relația de cuplu. Noi cercetări au analizat peste 1 milion de postări de pe platforma online Reddit și au arătat că anumite cuvinte folosite de oameni în conversații privind o varietate de subiecte s-au schimbat în mod semnificativ, uneori chiar cu mai multe luni înainte ca soarta unei relații să fie decisă.

Acesta este primul studiu care analizează cum ar putea limbajul natural să prezică o despărțire și cât de mult timp persistă tiparele de limbaj ale oamenilor.

Potrivit rezultatelor, schimbările ating un apogeu în săptămâna despărțirii, iar în general revin la normal după șase luni de la despărțirea partenerilor.

Schimbările sunt aproape invizibile pentru majoritatea oamenilor

Însă, chiar dacă aceste schimbări sunt semnificative la o primă vedere, modificările au implicat cel mai mult pronumele folosite în fiecare zi, ceea ce înseamnă că pentru majoritatea oamenilor schimbările sunt aproape invizibile.

„Se pare că chiar și înainte ca oamenii să-și dea seama că o despărțire este pe cale să se întâmple, viețile lor încep să fie afectate. Nu remarcăm de obicei cât de des folosim prepoziții, articole sau pronume, însă aceste cuvinte se pot schimba într-un anumit mod atunci când o persoană trece printr-o transformare emoțională. Ne pot spune multe despre starea emoțională și psihologică”, a explicat Sarah Seraj, cercetător principal al studiului și candidat la un doctorat în psihologie de la Universitatea din Texas, Austin.

De asemenea, interesant este că nu a contat ce partener a inițiat despărțirea sau dacă era vorba despre un divorț sau un alt tip de despărțire, potrivit Science Alert.

Ce cuvinte încep partenerii să folosească cel mai des înainte de o despărțire?

Așadar, cum poți ști dacă o despărțire este pe cale să se producă? Studiul a arătat că oamenii încep să folosească mai des pronumele „eu” și „noi” înainte de o despărțire, precum și cuvinte asociate cu procesarea cognitivă, ceea ce indică, de fapt, că partenerii se confruntă cu anumite probleme sau nemulțumiri.

„Uneori, folosirea cuvântului eu este corelată cu depresia și tristețea. Atunci când oamenii suferă de depresie, aceștia au tendința să se concentreze doar asupra lor și nu mai pot relaționa la fel de mulți cu cei din jur”, a mai precizat Seraj.

Vă mai recomandăm să citiți și:

7 trucuri pentru îmbunătățirea relației de cuplu

„Romeo și Julieta”, cuplul îngropat îmbrățișându-se la Betsaida. Ce știu arheologii despre cei doi

Inteligența artificială a analizat relațiile a peste 11.000 de cupluri. Iată ce a aflat

Cuplurile de lesbiene se despart mai des decât cele de bărbaţi gay

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase