Home » Lumea digitală » Inteligența artificială a analizat relațiile a peste 11.000 de cupluri. Iată ce a aflat

Inteligența artificială a analizat relațiile a peste 11.000 de cupluri. Iată ce a aflat

Inteligența artificială a analizat relațiile a peste 11.000 de cupluri. Iată ce a aflat
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 18.08.2020

Un studiu fără precedent, desfășurat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), asupra relațiilor amoroase a mii de cupluri a identificat factorii principali care îi fac pe oameni să fie mulțumiți de relația lor. Descoperirile arată că fericirea de cuplu înseamnă mai mult decât persoana cu care alegi să trăiești.

Oamenii de știință au analizat datele de la 11.000 de cupluri și au descoperit că, de fapt, caracteristicile specifice relațiilor sunt factori predictori mai puternici ai calității relații față de caracteristicile individuale.

Cu alte cuvinte, tipul de relație pe care îl construiești cu un partener ar putea fi mai important pentru fericirea ta decât caracteristicile individuale ale celor implicați în relație. Cercetătorii au luat în calcul cât de satisfăcută este o persoană cu propria viață, nivelul de anxietate sau dacă părinții au avut o căsnicie de succes.

Diferențele individuale contează mai puțin în relații

„Un aspect surprinzător al studiului a fost că imediat ce am avut toate datele specifice relațiilor la îndemână, diferențele individuale au dispărut”, a spus Samantha Joel, psiholog și cercetător principal în cadrul studiului, de la Universitatea de Vest din Canada.

Știința relațiilor a existat de multe decenii și a dus la dezvoltarea multor teorii privind ceea ce face cuplurile fericite sau nefericite.

O provocare principală în domeniul științei relațiilor

Totuși, cercetătorii spun că o provocare principală în acest domeniu este colectarea de date la scară largă, pentru a susține descoperirile făcute în studiile anterioare mai mici. Procesul poate fi scump și poate dura foarte mult timp, din punct de vedere al recrutării și al procesului de intervievare a participanților, scrie Science Alert.

O soluție ar putea fi inteligența artificială (AI), care are abilitatea de a căuta prin cantități imense de date colectate de la laboratoare individuale. În cadrul acestui nou studiu, echipa lui Joel a folosit exact această metodă, folosind un sistem numit Random Forests.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un nou sistem de inteligenţă artificială generează cuvinte care nu există. De ce ar putea fi periculos

Inteligenţa artificială arată data exactă la care se va termina pandemia COVID-19

Inteligența artificială poate spune ce trăsături de caracter ai doar uitându-se la selfie-urile tale

Inteligenţa artificială nu poate fi recunoscută ca inventator

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase