Home » Știință » Un start-up a dezvăluit „prima mașină de curse electrică și zburătoare din lume”

Un start-up a dezvăluit „prima mașină de curse electrică și zburătoare din lume”

Un start-up a dezvăluit „prima mașină de curse electrică și zburătoare din lume”
Sursa foto: Alauda Racing
Publicat: 09.02.2021

Alauda Racing, un start-up australian, a dezvăluit vehiculul Airspeeder Mk3, care a fost denumit „prima mașină de curse electrică și zburătoare din lume”.

Elicopterul quadrotor cu design sofisticat a fost conceput să concureze împotriva altor 10 vehicule din generația sa în cadrul unui campionat programat spre sfârșitul anului acesta. Totuși, la bord nu vor fi piloți umani, fapt ce nu este surprinzător având în vedere riscurile de siguranță implicate.

În același timp, compania lucrează la modelul Mk4, prima mașină de curse pilotată de oameni, care este așteptată să-și facă debutul în anul 2022.

Cel mai palpitant și mai progresiv sport cu motor de pe planetă

„Prima mașină de curse electrică și zburătoare din lume va concura într-un campionat anul acesta. Va fi cel mai palpitant și mai progresiv sport cu motor de pe planetă”, a spus Matt Pearson, fondatorul companiei Alauda.

Modelul Mk3 a fost construit de la bun început cu un singur scop, acela de a atinge viteze amețitoare. Vehiculul electric și zburător are un șasiu aerodinamic și un sistem de propulsie de 96 de kilowați.

De asemenea, modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,3 secunde.

Mașina de curse va trebui să revină periodic la sol pentru schimbul de baterii

Totodată, fuzelajul din fibră de carbon face ca modelul să ajungă la o greutate de doar 100 de kilograme. Însă, limitele tehnologiei bateriei înseamnă că mașina de curse va trebui să revină periodic la sol, oprindu-se la popasuri special concepute pentru schimbul de baterii, la fel ca în cazul mașinilor de curse din Formula 1.

Pachete diferite de baterii ar putea permite echipelor să obțină un avantaj, potrivit Futurism.

„Spre exemplu, în cazul curselor care necesită manevrabilitate însă o viteză în linie dreaptă mai redusă, un pachet de baterii mai ușoare ar putea fi ales pentru a livra mai multă manevrabilitate în detrimentul forței sau anduranței”, a mai precizat fondatorul companiei.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cercetătorii israelieni au demonstrat cât de ușor pot fi păcălite să frâneze brusc mașinile autonome

Cum se conduce singură o mașină Tesla între San Fracisco și Los Angeles

Trabant, emblematica mașină a Germaniei de Est. Povestea lui „Trabi”

O mașină Tesla Model Y s-a transformat brusc în „decapotabilă”, după ce și-a pierdut acoperișul în mers

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase