Home » Știință » NASA testează primul avion complet electric din lume

NASA testează primul avion complet electric din lume

Publicat: 09.03.2021
Sursa foto: NASA LANGLEY/ADVANCED CONCEPTS LAB

NASA se pregătește să înceapă testele cu X-57 Maxwell, prima navă aeriană a agenției americane care va fi alimentată în totalitate prin electricitate.

Deocamdată, X-57 Maxwell va rămâne la sol în timp ce inginerii NASA testează sistemele sale electrice și motoarele, potrivit unui comunicat de presă al agenției spațiale. Însă, aceste teste preliminare vor marca un moment important în dezvoltarea aeronavelor electrice. Dacă totul va decurge cum trebuie, avionul va reuși să decoleze în sfârșit.

Interesant este faptul că NASA a explicat că sistemul de control al bateriei care este așteptat să alimenteze avionul încă nu este finalizat.

Un pas crucial pentru ieșirea din faza de prototip a avionului X-57

Așadar, următoarele teste reprezintă un pas crucial pentru ieșirea din faza de prototip a avionului X-57 și conectarea la un sistem extern de înaltă tensiune.

În timp ce inginerii NASA se grăbesc să termine sistemul de baterii, agenția americană se va asigura că motorul avionului va porni cu succes atunci când va fi atașat într-un final la propria sursă de energie.

Indiferent de complexitatea și evoluția testelor, progresul avionului X-57 este un semn încurajator pentru viitorul aeronavelor electrice, potrivit Futurism.

Transportul aerian electric ar putea ajuta la eliminarea emisiilor de carbon

Dacă totul va decurge conform planurilor, transportul aerian electric ar putea ajuta la eliminarea emisiilor de carbon, iar asta ar putea însemna vești bune pentru un viitor tot mai conturat de schimbările climatice.

„Am făcut un pas important. Am trecut de testele în laborator și am ajuns la operațiuni prin care inginerii pot să manevreze cu adevărat vehiculul. Tot ce vom afla în timpul testelor vom lua cu noi în camera de control pentru primul zbor”, a spus Sean Clarke, investigator principal al prototipului X-57 al NASA.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un peisaj straniu cu dungi, apărut în solul din Rusia, i-a nedumerit pe cercetătorii de la NASA

NASA încearcă să adulmece poluarea civilizațiilor extraterestre industrializate

Filmul amartizării roverului Perseverance. NASA a publicat și mii de imagini nealterate cu planeta Marte

NASA pune la bătaie o sumă considerabilă pentru descoperirea unor metode de producere a hranei în spațiu

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase