Home » D:News » NASA pune la bătaie o sumă considerabilă pentru descoperirea unor metode de producere a hranei în spațiu

NASA pune la bătaie o sumă considerabilă pentru descoperirea unor metode de producere a hranei în spațiu

Publicat: 09.02.2021
NASA pune la bătaie o sumă considerabilă pentru descoperirea unor metode de producere a hranei în spațiu
Sursa foto: Unsplash

NASA a lansat un concurs pentru descoperirea unor metode de producere a hranei în spațiu

NASA și Agenţia Spaţială Canadiană pun la bătaie un premiu de 500 de mii de dolari. Banii vor fi oferiţi celor care vor dezvolta metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu.

În prezent, astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională se hrănesc cu mâncare congelată transportată de pe Pământ.

„Astronauţii în viitor aflaţi într-o călătorie către Marte vor petrece mulţi ani departe de planeta noastră. Asta înseamnă că nu vor putea să meargă rapid la băcănie”, explică dezvoltatorii programului.

Proiectul privind producerea hranei în spațiu are implicații și pe Terra

The Deep Space Food Challenge este competiţia care va ajuta nu doar la descoperirea unor metode de a produce hrană pentru misiuni spaţiale, ci va putea fi aplicată şi pentru regiuni cu condiţii dure de pe glob.

Prima fază a competiţiei este deja în desfăşurare şi proiectele pot fi înregistrate până pe 28 mai. Se pot înscrie echipe din toate ţările.

Cele mai bune 20 de echipe ale primei faze vor fi invitate de NASA să participe la construcţia prototipului. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 21 septembrie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase