Home » Știință » „Primul hoverboard adevărat”, inventat de un român. Deține recordul mondial pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard

„Primul hoverboard adevărat”, inventat de un român. Deține recordul mondial pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard

„Primul hoverboard adevărat”, inventat de un român. Deține recordul mondial pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard
Sursa foto: Omni Hoverboards
Publicat: 07.05.2021

În sfârșit, hoverboard-ul din filmul „Back to the Future II” este aici. Însă, vehiculul este mult mai puțin discret decât skateboard-ul din anii 1980 care sfida gravitația.

De fapt, hoverboard-ul arată mai degrabă ca cel al personajului Green Goblin din franciza „Omul păianjen”.

Un nou videoclip care a ajuns viral arată o persoană care se deplasează cu viteză pe un drum public, la bordul unui obiect ce arată ca o dronă de mare viteză cu opt elice. În descrierea videoclipului a fost scris „acest om trăiește în 2030”.

Cât costă invenția zburătoare uimitoare?

Cel mai probabil, cascadoria a încălcat mai multe legi, însă măcar persoana care a călătorit la bordul dronei a avut bunul simț să poarte o cască de protecție.

După cum se pare, filmarea nu a fost făcută cu vreun efect special. Invenția zburătoarea uimitoare este vândută de o companie numită Omni Hoverboards, iar prețul poate ajunge chiar și la 20.000 de dolari. Totuși, nu vom putea să achiziționăm un astfel de hoverboard prea curând.

Inventatorul „primului hoverboard adevărat” este un român

Numeroase filmări publicate online arată capabilitățile dronei „hoverboard”. Un video arată un bărbat care se deplasează de-a lungul unor copaci și peste un lac dintr-o zonă rurală, scrie Futurism.

Potrivit paginii oficiale a companiei, acesta este „primul hoverboard adevărat”. Inventatorul său, Cătălin Alexandru Duru, este canadian de origine română. Acesta a doborât recordul mondial pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard, ajungând la aproximativ 275 de metri, în anul 2015, conform Guinness Book of World Records.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un grup de inventatori a creat un hoverboard funcțional

12 ani de închisoare pentru un dentist care a efectuat o operație în timp ce stătea pe un hoverboard

Un hoverboard, primit cadou de Paşte, de un copil de 10 ani din Bucureşti, a explodat în camera lui

A fost inventat, în sfârşit, adevăratul hoverboard? O companie susţine că da

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase