Home » Știință » Un reputat astronom avertizează că un experiment științific eșuat ar putea distruge întreaga galaxie

Un reputat astronom avertizează că un experiment științific eșuat ar putea distruge întreaga galaxie

Publicat: 28.05.2021

Dacă ai crezut vreodată că ai o zi proastă, ține minte că am putea oricând să fim distruși pentru totdeauna de experimentul științific eșuat al unei civilizații extraterestre.

Asta spune Avi Loeb, astronom renumit de la Universitatea Harvard, cunoscut pentru numeroase teorii și idei controversate în privința vieții extraterestre.

Loeb a elaborat recent un articol pentru publicația Scientific American în care scrie că un accelerator de particule gigantic și avansat ar putea crea o explozie de energie întunecată capabilă să distrugă totul din galaxie cu viteza luminii. Dacă dorim să supraviețuim, ar trebui să ne implicăm cât mai repede în discuții diplomatice interstelare.

„Un mod prin care putem evita o catastrofă cosmică de acest fel este să stabilim un tratat interstelar, similar cu Tratatul pentru interzicerea testelor nucleare, semnat pentru prima oară în 1963 de către Guvernele Uniunii Sovietice, Regatului Unit și Statelor Unite”, a scris Loeb.

Cum sau când ar putea omenirea să semneze vreun pact diplomatic cu o civilizație extraterestră?

Bineînțeles, asta nu reprezintă o îngrijorare presantă. În afara faptului că nu există dovezi în privința vieții extraterestre, cu atât mai puțin în privința civilizațiilor extrem de avansate și capabile să construiască un astfel de dispozitiv, nu este clar nici cum sau când ar putea omenirea să semneze vreun pact diplomatic cu o astfel de civilizație.

În articol, Loeb a mai descris o explozie cauzată de un accelerator de particule teoretic pe care extratereștrii teoretici ar trebui să îl construiască la o scară mai mare decât dimensiunea întregului Sistem Solar. Așadar, să fim înțeleși, toate aceste idei sunt complet ipotetice.

Totuși, dacă un astfel de dispozitiv ar fi construit în galaxia noastră și apoi activat, acesta ar putea să producă „o bulă de săpun de energie întunecată” care s-ar putea extinde și distruge totul în calea sa printr-un val de distrugere cosmică, în mod asemănător cu rețeaua de superarme din seria de jocuri video „Halo”.

„Nici măcar nu am ști ce ne-a lovit”

„Ar fi un motiv de îngrijorare un astfel de val de căldură? Vestea proastă este că nu am primi niciun fel de avertizare înainte să fim loviți de dezastrul cosmic pentru niciun alt semnal nu se poate deplasa mai rapid decât lumina pentru a ne semnala că suntem în pericol”, a precizat Loeb, citat de Futurism.

„Însă, poate că asta este și o veste bună. Un astfel de eveniment s-ar produce extrem de subit și ar fi la fel de neprevăzut precum asteroidul Chicxulub care a șters dinozaurii de pe fața Pământului. Nici măcar nu am ști ce ne-a lovit”, a mai explicat astronomul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Astronomii au descoperit o stea care ar putea fi cea mai veche din Universul cunoscut

Astronomii au descoperit încă un cerc fantomatic misterios în spațiul extragalactic

Imaginea cu Nebuloasa Voalul, surprinsă de Hubble în 2015, a fost refăcută de astronomi

Astronomii au descoperit gaura neagră cea mai apropiată de Pământ

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase