Canada vrea să trimită propriul său rover pe suprafața Lunii până în 2026

02 06. 2021, 18:00

Agenția Spațială Canadiană vrea să trimită propriul său rover pe suprafața Lunii, cu ajutorul cercetătorilor de la NASA, în următorii cinci ani.

Agenția urmează să aleagă două companii canadiene care să dezvolte concepte și instrumente științifice.

Ca un semn de încredere și angajament pentru misiune, François-Philippe Champagne, ministrul pentru Inovație, Știință și Industrie al Canadei, a anunțat o investiție de 2,5 milioane de dolari în inițiativele tehnologice pentru explorarea lunară.

„Rezultatele acestor eforturi vor îmbunătăți viața pentru toată lumea, atât în spațiu cât și pe Pământ. De asemenea, Canava va ajunge în linia întâi a inovației spațiale și va crea locurile de muncă ale viitorului”, a precizat Champagne într-un comunicat de presă.

Singurele națiuni care au trimis cu succes sonde spațiale pe suprafața Lunii

Canada este cea mai recentă țară care anunță pași înspre explorarea suprafeței lunare. Până acum, Statele Unite, Uniunea Sovietică și China au fost singurele națiuni care au trimis cu succes sonde spațiale pe suprafața satelitului nostru natural.

Multe alte țări au încercat recent să își trimite propriile sonde. Atât India cât și Israel au încercat în anul 2019, însă ambele națiuni au eșuat.

De asemenea, Canada intenționează să construiască un braț robotic numit Canadarm3 pentru misiunea Lunar Gateway a NASA, un mic avanpost pe orbita lunară care va servi drept „rampă de lansare” pentru călătoriile în spațiul îndepărtat și misiunile pe suprafața lunară.

Brațul robotic va fi succesorul lui Canadarm2

Brațul robotic va fi succesorul lui Canadarm2, un braț robotic de 17 metri care este atașat la exteriorul Stației Spațiale Internaționale, scrie Futurism.

Agenția Spațială Canadiană speră ca investițiile sale să aducă rezultate importante, să creeze până la 21.000 de locuri de muncă și să genereze 2 miliarde de dolari pentru economia țării.

Cu ajutorul americanilor de la NASA, Canada are o șansă reală de a ajunge în siguranță pe suprafața lunară.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Primele imagini cu planeta Marte trimise de roverul Zhurong al Chinei

Roverul Yutu 2 al Chinei, aflat pe partea întunecată a Lunii, se pregătește să iasă din hibernare

Roverul Perseverance a trimis înapoi pe Pământ cel mai adorabil selfie făcut până acum pe o altă planetă

Roverul Perseverance a surprins primul său fenomen neobișnuit de pe Marte. Imaginile publicate de NASA