Home » Știință » Roverul Perseverance a surprins primul său fenomen neobișnuit de pe Marte. Imaginile publicate de NASA

Roverul Perseverance a surprins primul său fenomen neobișnuit de pe Marte. Imaginile publicate de NASA

Publicat: 19.03.2021

Cercetătorii de la NASA tocmai au sărbătorit o primă reușită pentru roverul Perseverance și misiunea sa pe Marte.

Agenția spațială americană a dat publicității primele imagini surprinse de roverul Perseverance cu un vârtej de nisip sau „diavol de praf” („dust devil” în limba engleză). Fenomenul inedit este, de fapt, un mic ciclon care se poate deplasa pe suprafața marțiană precum vârtejul emblematic al Diavolului Tazmanian, iubitul personaj din seria de desene animate Looney Tunes.

Imaginile sunt destul de încețoșate și nu au cea mai bună calitate, însă faptul că roverul Perseverance a surprins unul dintre „diavolii de praf” sugerează că peisajul de pe Planeta Roșie nu este unul mort și sterp. Așadar, pe măsură ce misiunea înaintează, vom putea vedea tot mai multe vârtejuri de nisip.

Ce dezvăluie noile imagini publicate de NASA despre Marte?

Marte este deseori descrisă ca un tărâm al nimănui, plin de grămezi de roci prăfuite și cam atât. Însă, noile imaginile publicate de NASA arată că aceasta este în mare măsură o interpretare greșită.

Imaginile dezvăluie că Marte încă este o lume dinamică presărată cu fenomene naturale, indiferent de cât de des reușim să le observăm, potrivit Futurism.

Perseverance este capabil să surprindă imagini de calitate mai înaltă decât predecesorii săi

Desigur, oamenii de știință de la NASA fac deja de ceva vreme fotografii și GIF-uri cu vârtejuri de nisip pe Marte. Însă, roverul Perseverance este capabil să surprindă imagini de calitate mai înaltă decât predecesorii săi.

Așadar, odată cu filmările și imaginile care vor veni de pe Planeta Roșie, astronomii vor putea să aibă o idee mai clară a fenomenelor meteo marțiene și alte ciudățenii care ar fi putut să treacă neobservate până acum.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Roverul Perseverance a început oficial căutarea de semne de viață pe planeta Marte

Unde este roverul Perseverance în imaginile impresionante surprinse cu planeta Marte

Mesajul secret din parașuta lui Perseverance a fost descifrat. Ce alte mesaje mai ascunde roverul

Filmul amartizării roverului Perseverance. NASA a publicat și mii de imagini nealterate cu planeta Marte

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase